Tore Falk

Tore Falk har avlidit i en ålder av 88 år.

Tore Falk har avlidit i en ålder av 88 år.

Foto: Privat

Minnesord2020-03-18 08:00

Tore Falk, Mariannelund, har avlidit i en ålder av 88 år. Närmast anhöriga är hustrun Kerstin, sönerna Tomas, Torbjörn, Johan och Patrik med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

Tore växte upp i Tignemåla utanför Rimforsa tillsammans med mamma Gunhild, pappa Emil och sina tio syskon. Pappa Emil var folkskollärare i Tignemåla skola, som låg mitt över vägen. Tore följde i sin pappas fotspår och efter examen på lärarseminariet i Linköping och en kortare tjänstgöring i Ödeshög flyttade Tore till Mariannelund och började som lärare på Furulundsskolan 1955. Tore hade i ung ålder funnit kärleken i Kerstin och de gifte sig samma år i Kisa kyrka.

I Mariannelund gjorde sig paret hemmastadda, bildade familj och förblev orten trogen i alla år. Tore var engagerad i skolledarskap och verkade som studierektor och rektor i grundskolor i Eksjö kommun, i Mariannelund, Ingatorp, Bruzaholm och Ränneslätts rektorsområde i Eksjö. Han gick i pension 1996.

Sång och musik var alltid en stor del av Tore och Kerstins liv. Särskilt i unga år satt Kerstin ofta vid pianot och ackompanjerade Tores tenorstämma. Han har också under åren varit engagerad i flera föreningar och haft politiska förtroendeuppdrag inom både kommun och län. Han var även engagerad i föräldrahemmet Tignemåla tillsammans med sina syskon. Där finns nu ett skolmuseum i pappa Emils folkskola.

Tore var en av drivkrafterna bakom starten av Hässleby Skid- och Orienteringsklubb, vilket tillsammans med intresset för skog och mark upptog en stor del av hans fritid, liksom resor tillsammans med Kerstin och familjen. Barnen med familjer har alltid varit frekventa och älskade gäster i hemmet.

Sin sista tid tillbringade Tore på Solgården i Ingatorp där han blev väl omhändertagen, med Kerstin och sönerna vid sin sida in i det sista.

Begravningsgudstjänst hålls i Hässleby kyrka fredagen den 20 mars. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!