Hårresande Toyota

Toyota Corolla Verso är som klippt och skuren för jobbet som "barnvagn". Interiören kan förändras på lika många sätt som SVT-profilen Elisabet Höglunds frilla och det kan måhända vara anledningen till att provkörningen äger rum i staden som är världskänd tack vare sin frisör - nämligen "Barberaren i Sevilla". Nya Corolla Verso är inte alls lika slätkammad som gamlingen, utan är både flexig och snitsig. Det här kan mycket väl bli barnfamiljernas stora klipp!

Foto:

Toyota2004-07-23 03:10

"Barberaren i Sevilla" handlar om en gammal man som vill äkta en ung vacker kvinna som hellre vill gifta sig med någon helt annan. Men det finns inte plats för alla intresserade karlar i hennes liv och historien utvecklar sig till en salig röra av kärlekstrassel. Då är det synd att inte en Toyota Corolla Verso finns med i repertoaren - bilen rymmer nämligen sju resenärer och alla älskare kunde få sin beskärda del.

För lite kredit
Verso betyder mångsidig (från engelskans versatile) och det stämmer bra överens med dagens testbil. Målgruppen är nämligen unga familjer som behöver plats för upp till sju åkande - på blott 436 centimeter Det är ett hisnande balansnummer mellan komfort och utrymme, men japanerna har lyckats tack vare flexibla möbleringslösningar. Fem sittplatser kan nämligen trollas bort på samma tid som man säger simsalabim. Tricket består i att stolarna kan gömmas i golvet och därmed bildas ett plant lastutrymme på otroliga 1 563 liter. Å andra sidan räcker skuffen nätt och jämt till barberaren Figaros necessär med alla sittplatser uppfällda. Förarmiljön har hög finish och trendiga material. Ja, allt är i sin ordning - förutom att växelspaken sitter på instrumentpanelen och att bilnyckeln påminner om ett kontokort, dessvärre utan kredit.

Form aŽla Ferrari
Vad sägs om att jämföra den snitsiga formgivningen på nya Toyota Corolla Verso med Ferrari 550 Maranello? Nu börjar säkert vissa argsinta läsare att leta efter mitt telefonnummer, men allt har en (o)rimlig förklaring. Familjebilen är nämligen ritad av Elvio DŽAprile - samme italienare som ingick i designteamet bakom 550 Maranello. Det har dock inte smittat av sig på motoralternativen, vår testbil är exempelvis försedd med en fyra på 129 hästkrafter. Sprinten till hundra rullar på 10,8 sekunder och toppfarten är 195 Men det viktigaste i en familjebil är utan tvekan säkerheten och den har tagits på blodigaste allvar. Corolla Verso har tilldelats högsta betyg i Euro NCAP och har begåvats med nio krockkuddar samt klimatanläggning som standard. Priset för hela härligheten är 205 400 kronor - det är nog så att den snåle barberaren i Sevilla skulle klippa till!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!