Han blir ny chefredaktör för Tranås-Posten

Efter ett uppehåll från journalistiken återgår Carl-Johan Larsson nu till branschen – som chefredaktör och ansvarig utgivare för Tranås-Posten.

Carl-Johan Larsson kommer från en roll inom Tranås kommuns verksamhet. I augusti tillträder han sin nya roll på Tranås-Posten, som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Carl-Johan Larsson kommer från en roll inom Tranås kommuns verksamhet. I augusti tillträder han sin nya roll på Tranås-Posten, som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Foto: Agnes Ganestål

Tranås2022-05-06 14:05

– Det ska bli superspännande, säger Carl-Johan Larsson om sin nya roll på Tranås-Posten, vilken han tillträder i augusti.

Han har tidigare haft roller som bland annat redaktionschef, nyhetschef, redaktionell samordnare och reporter på lokaltidningskoncernen Hall Media. Förutom det har han också varit lokalredaktör och näringslivsreporter på Östgöta Correspondenten.

47-åringens senaste roll är dock en chefstjänst för allmänkultur, öppen ungdomsverksamhet och administration vid Tranås kommun. Att återgå till journalistiken känns spännande.

– Det finns så mycket som händer i det lilla, som är värt att skriva om.

Vad är din syn på bra lokaljournalistik?

– Det ska vara angeläget, berörande och sakligt. Det ska verkligen handla om det som berör folk i deras vardagliga liv.

Att bidra med lokaljournalistik åt en mindre ort eller kommun är enligt Carl-Johan Larsson viktigt för demokratin.

– Det är superviktigt för demokratin att ha möjligheten till rapportering av det som händer. För Tranåsbor finns det även möjlighet att skriva insändare och nå en större massa när de yttrar sig. Demokrati är ett av mina stora intressen och det är också därför som jag har jobbat inom kommunen. Det är centralt även i den verksamheten.

Vad finns det för utmaningar med din nya roll?

– Det är nog att hitta en bra nivå och verkligen lyckas med det som man vill – att göra angelägen lokaljournalistik. Det är klart att det är utmanande, men samtidigt väldigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!