Tre omkomna efter våldsam tornado i USA

Minst tre personer har omkommit efter det att en tornado dragit fram i delstaten Missouri i centrala USA.

Samtliga dödsfall inträffade i Golden City i delstatens sydvästra hörn och i grannstaden Carl Junction ska flera personer även vara skadade.

23 maj 2019 11:07

I delstatens huvudstad Jefferson City har myndigheter uppmanat invånarna att stanna inomhus i samband med att ovädret med regn och kraftiga vindar drabbat staden. På bilder från sociala medier syns fallna träd och elledningar i ovädrets spår.

"Våldsam tornado bekräftad – ta skydd nu", twittrar vädermyndigheten NWS.

Flera människor rapporteras skadade i staden, som har runt 40 000 invånare, men det finns inga uppgifter om att någon har omkommit där.

"Stora tornador i delstaten i kväll, bland annat i Jefferson City. Vi är okej men ber för de som inte kommer loss", twittrar guvernören Mike Parson, som lägger till att lokala räddningsarbetare jobbar i området.

En tornadovarning gäller alltjämnt under torsdagsmorgonen lokal tid. I Tulsa, på andra sidan gränsen till delstaten Oklahoma, uppmanas boende nära en damm att lämna sina hem på grund av översvämningsrisk.

Myndigheterna varnar för plötsliga översvämningar efter de kraftiga regnen. Runt 3 500 människor uppges vara utan ström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP