En ny sommar välkomnas med öppna armar på Knastorp

Snart är det dags för öppning på Knastorps kaffe och kultur. Kicki Willysson, som driver det tillsammans med sin man Tord, ser fram emot att träffa allmänheten igen.

Första helgen i maj öppnar Knastorp Kaffe och kultur sina dörrar för sommaren. Kicki Willysson längtar till att gästerna kommer.

Första helgen i maj öppnar Knastorp Kaffe och kultur sina dörrar för sommaren. Kicki Willysson längtar till att gästerna kommer.

Foto: Samuel Josefsson

Tuna2023-04-27 05:00

Sedan 2016 har Knastorps kaffe och kultur haft sommaröppet under helgerna, där gästerna erbjuds lunch, fika och underhållning. Precis som förra året kommer man ha musikkvällar.

– Vi vet inte än vilka det är som kommer hit och spelar då det är tidigt på säsongen. Men första helgen i maj kommer vi att öppna för allmänheten. Det ska bli så roligt den här sommaren. Det var lite knepigt under pandemiåren men nu känns det som att allt är igång igen. Förra sommaren gick jättebra då folk hade ett sådant sug att få komma ut igen. Det känns som att vi är bra förberedda inför i år, säger Kicki Willysson till Vimmerby Tidning.

undefined
När gästerna njuter av sin fika eller lunch så kan man få titta på alla olika förningsdukar som Kicki har tagit fram. Den rödblåa på bordet är ett lokalt verk från Tuna.

När tidningen träffar Kicki visar hon gärna de olika rummen på torpet där verksamheten ligger. Hon har fått upp flera förningsdukar på väggarna och serveringsborden. Några lokala verk som kommer från Tuna.

– Det väcker samtal och minnen så det är lite speciellt.

undefined
Knastorp Kaffe och kultur har varit öppet sedan 2016 och det bästa med allt är att få träffa alla gäster, enligt Kicki.

Det sociala är en av delarna som Kicki tycker är allra bäst med att driva Knastorp kaffe och kultur.

– Jag har inte träffat en enda sur människa här, alla är så trevliga och det kommer folk i alla åldrar. Det är helt klart det roligaste och ibland har vi fått presenter från gäster som varit här. Det känns fantastiskt och man känner sig tacksam. 

En nyhet som kommer komma till sommaren är något som Kickis man Tord bjuder på.

– Han kommer att köra ett kåseri där han berättar historier om sina dragspel, samtidigt som han spelar.

Knastorp Kaffe och kultur kommer även denna sommar bjuda på musikkvällar.
Knastorp Kaffe och kultur kommer även denna sommar bjuda på musikkvällar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!