Älgparken till salu: "Vill inte hålla på längre"

Nu ligger Virum älgpark ute till försäljning hos mäklare. "Det kommer sig så att vi vill inte hålla på längre." säger Kjell Svensson, som har satt ett slutdatum för när försäljningen ska vara klar.

Kjell Svensson räknar med att vara med och stötta en eventuell ny ägare under nästa säsong. Det går inte att lämna över älgarna till en ny person hursomhelst.

Kjell Svensson räknar med att vara med och stötta en eventuell ny ägare under nästa säsong. Det går inte att lämna över älgarna till en ny person hursomhelst.

Foto: Elin E Elmström/Arkiv

Tuna2020-09-18 08:54

– Alternativet är att stänga ner verksamheten och det tycker vi är lite synd, så vi skulle gärna hitta en köpare som kan driva vidare. Allt kommer i skuggan av Astrid Lindgrens Värld, men vi har ändå 30 000 besökare normalt sett på ett år och det är en ganska stor verksamhet. Vi har ett inarbetat varumärke så att det skulle vara väldigt roligt om vi kunde hitta någon som vill driva det vidare, säger Kjell Svensson som tillsammans med hustrun Helene driver älgparken. 

Redan för ett år sedan meddelade man att man ville sälja, men nu är första gången man gått ut med parken på öppna marknaden.

– Vi har haft någon som har tittat på det. Anledningen till att vi inte sålt det är att av en eller annan anledning så har det inte varit rätt person eller rätt intressent, säger Kjell Svensson.

Att det blir rätt person som köper är viktigt för paret.

– Någon som vi tror på som kan driva det vidare. Sen ska man inte ha för stor tro på sig själv, det kan finnas någon som kan göra det bättre. Men vi vet ungefär hur vi vill ha det. 

Deras plan och förhoppning är att kunna hitta rätt köpare, allra helst en familj, som kan ta över till våren.

– Sen räknar vi med att vara med och stötta under nästa säsong, för det här är inget något där man bara lämnar en nyckel och säger varsågod utan det här är mycket erfarenhet. Det är vilda djur vi hanterar och det gäller att göra det här på ett sätt så att det tilltalar besökarna. 

Har ni ett slutdatum, om ni inte hittar en lämplig köpare utan väljer att avveckla istället? 

– Har vi inte hittat någon lämplig köpare under nästa år så kommer vi att avveckla nästa höst, det tidsperspektivet har vi.

En annorlunda säsong på grund av corona ligger inte till grund till försäljningen.

– Absolut inte, det har inte alls med det att göra. Däremot så kan jag tänka mig att långivare och finansiärer har blivit lite mer försiktiga när det är så här, säger Svensson.

Paret blir kvar i bygden och planerar att åtnjuta pensionen.

– Vi har ett boende klart i närheten som vi planerat i flera år, så vi kommer inte att lämna bygden och vi kommer att vara engagerade i bygden som pensionärer. Sen har vi lite skog och hus kvar, så arbete kommer det alltid att finnas. Sen ska vi odla våra fritidsintressen, det är jakt och golf. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!