Man allvarligt skadad efter kollision med älg

Vid 20.24 under torsdagen gick larm om en trafikolycka söder om Tuna. En förare fördes till sjukhus och är inlagd på IVA.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: STAFFAN CLAESSON

Tuna2024-08-29 20:33

Det ska vara en singelolycka med ett "mindre motorfordon".

Enligt Trafikverket har det inträffat en MC-olycka på väg 760 mellan Tuna och Ishult. Trafiken på vägen påverkas av olyckan.

Uppdatering, torsdag, 20.53

Polisen uppger att det är en kollision mellan en motorcykel och en älg. Det är oklart hur det gick för motorcyklisten, men det verkar som att det är han som ringt in larmet om olyckan. Han ska vara vaken och talbar.

Uppdatering 21.00

Räddningstjänst och ambulans är framme vid platsen. Räddningstjänsten tror att man kommer att vara kvar där i en halvtimme till. Än så länge finns inga uppgifter om att föraren ska ha behövt följa med ambulansen till sjukhus.

Uppdatering 21.33

Föraren har förts till sjukhus. Vi har inga ytterligare uppgifter om förarens tillstånd än. Räddningstjänsten avslutade sin insats på platsen vid 21.13. Älgen verkar det inte ha gått så bra för. Enligt SOS Alarm låg den kvar på platsen.

Uppdatering, fredag, 00.50

Region Kalmar gick efter midnatt ut med att den drabbade är en man i 30-årsåldern som är allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen på Västerviks sjukhus. Polisen uppger att det var en kraftig kollision. 

Uppdatering 14.00

Mannen är kvar på intensivvårdsavdelningen, det är ännu oklart hur länge han behöver vara stanna.

– Patienten är allvarligt skadad men det är inte livshotande. Läget bedöms som stabilt, berättar Daniel Bogefors, presschef på Region Kalmar län. 

Karta: V760 söder om Tuna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!