En dag tillägnad den försvunna kvinnan

I februari kommer det hållas en dag tillägnad den försvunna kvinnan i Björksebo. "Klart att det blir sorgligt men med mycket hopp och glädje", säger kapellmästaren Åke Hammarskjöld, en av de tre initiativtagarna.

Sedan försvinnandet i somras har det genomförts många olika sökinsatser, bland annat vid sjön Möckeln. Engagemanget från allmänheten har varit stort och det senaste initiativet gäller en speciell dag i februari.

Sedan försvinnandet i somras har det genomförts många olika sökinsatser, bland annat vid sjön Möckeln. Engagemanget från allmänheten har varit stort och det senaste initiativet gäller en speciell dag i februari.

Foto: Johannes Widergren

Tuna2022-12-19 17:20

Initiativtagare till dagen för kvinnan som försvann i somras är Michael Eklund, Åke Hammarskjöld och Anette Eilert. Alla tre är engagerade i det fortsatta sökandet och ser konserten som ett sätt att ge familjen lite extra omtanke.

Det kommer bli en eftermiddag fylld med musik och tända ljus i Tuna kyrka.

– Orden räcker inte alltid till och då kan detta vara ett sätt att visa värme och kärlek till familjen, säger Åke Hammarskjöld.

Den 12 februari nästa år kommer själva dagen vara och Hammarskjöld betonar att, även om den hålls i en kyrka, är det utan religiös förankring och med förhoppning om att sprida lite extra hopp till den berörda familjen.

– Det blir en fin och lugn stund. Var hon än är, är hon värd att hyllas.

Initiativtagarna har tät kontakt med familjen så att eftermiddagen läggs upp på ett vis som de vill. Låtarna som väljs ut är musik som man vet att den försvunna kvinnan uppskattar.

– Det är ett jättefint initiativ. Hon älskade musik, uppger kvinnans sambo Matz Eklund.

Ett tiotal artister kommer framföra musik. Enligt Hammarskjöld är flera av dem välkända musiker från regionen. Han säger att alla som ställer upp är berörda av detta på något vis och vilka det blir, väljer han att inte kommentera i dagsläget.

– Vi har ett engagemang i detta, det är många som har det, säger Åke Hammarskjöld.

Entrékostnaden vid konserten kommer gå oavkortat till familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!