Helt plötsligt var brevlådan borta

Den gula brevlådan i lilla byn Väderum är borta. Det har väckt irritation. "Det är uselt skött på alla sätt", säger fastighetsägaren Torgny Klingstedt.

Den gula brevlådan i Väderum har plockats bort. Istället är det Vena eller Tuna som är närmsta alternativ.

Den gula brevlådan i Väderum har plockats bort. Istället är det Vena eller Tuna som är närmsta alternativ.

Foto: Emil Langvad/TT

Tuna2023-10-26 06:00

Väderum, som ligger mellan Tuna och Vena, har haft en gul brevlåda så länge Torgny Klingstedt kan minnas. I helgen upptäckte han att den var borta.

– Eftersom det inte fanns någon information överhuvudtaget fick jag själv ringa och kolla. Men det var lättare sagt än gjort...

Efter att ha suttit i telefonkö i uppåt en timme kom Torgny Klingstedt fram till en person på Postnord som kunde berätta att brevlådan plockats ner – på grund av att den inte har använts tillräckligt mycket.

– Det bor ett 20-tal permanentboende i Väderum med omnejd och jag kan väl ha viss förståelse för att inte brevlådan finns kvar. Däremot är jag besviken på hur det har skötts. Vi fick ingen information om förändringen och det tog lång tid att få svar. Nu har jag sms:at de boende och berättat hur läget är.

Joanna Kilvéus, som är produktionschef på Postnord i Vimmerby, säger så här om förändringen:

– Tyvärr är det så att de gula brevlådorna kommer minska, eftersom vi skickar färre och färre brev. Det är naturligt. Brevlådan i Väderum togs bort den 13 oktober. Vi fick tillåtelse att göra den förändringen av post- och telestyrelsen.

En fastighetsägare är kritisk mot den bristande informationen. Vad säger du om det?

– Det är alltid beklagligt när en kund är missnöjd, men vi har följt riktlinjerna som finns. Vi anslog om förändringen genom att sätta upp en lapp på brevlådan två veckor före den togs bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!