Kronofogden Bror Carlsson sommarpratar i Knastorp

Före detta kronofogden Bror Carlsson är sommarens förste sommarpratare i Knastorp. "Jag har gjort en klassresa genom att jag är född som statarpojke och sedan blev det statlig tjänst i 37 år. Det kommer jag berätta om", säger han.

"Det ska bli intressant och jag hoppas att det kommer gå bra" säger Bror Carsson som nu på torsdag gästar Knastorp Kaffe och Kultur i Tuna.

"Det ska bli intressant och jag hoppas att det kommer gå bra" säger Bror Carsson som nu på torsdag gästar Knastorp Kaffe och Kultur i Tuna.

Foto: Fanny zu Knyphausen Berg/Roelof Stroetinga/Kicki Willysson

Tuna2022-07-20 20:00

Bror Carlsson är för många ett känt ansikte efter dokumentären "Kronofogen kommer – vems är skulden?".  Där dokumentärfilmare Tom Alandh följer Bror Carlsson i hans arbete som kronofogde i Vimmerby. Nu har han bjudits in att sommarprata hos Knastorp Kaffe och Kultur i Tuna.

– Lite nervpirrande känns det ju närmare man kommer. Jag svarade ja under ett svagt ögonblick i våras och då kändes det så långt tid fram. Men jag hoppas att det ska går bra. Jag har skrivit ihop lite så att jag vet vad jag ska berätta om. Jag kommer att börja i barndomen och sedan går jag livet igenom, berättar han.

undefined
"Vi försöker hitta människor som är spännande och intressanta att lyssna på" säger Kicki Willysson på Knastorp Kaffe och Kultur som bjudit in Vimmerbybon och före detta kronofogden Bror Carlsson för att sommarprata.

Sommarpratet går av stapeln nu på torsdag och arrangör Kicki Willysson ser framemot eventet.

– Alla människor är intressanta och har sin egen berättelse men vissa har väldigt speciella livsöden och det är dem vi försöker bjuda in. Bror Carlsson faller verkligen in under den kategorin, säger hon.

undefined
"Vi märker att det finns både lust och behov för att få prata och lyssna på varandra" säger Kicki Willysson. På bild med Tord Johansson.

Idén berättar Kicki Willysson kom från radions "Sommar i P1".

– Sommarprat körde vi igång för två år sedan och det har blivit succé. Vi märker att det finns ett intresse att höra människors berättelser. Det är redan många som har bokat för att höra på Bror. Sedan vi vill inte att det ska komma alltför många utan att det ska kännas intimt och genuint, därför har vi satt en gräns på cirka 50 personer.

I slutet av augusti blir nästa sommarprat, då med kyrkomusiker Mats Åkerlund.

"Jag har många gånger undrat hur mamma klarade det" Bror Carlsson kommer att på torsdag berätta om sin uppväxt.
"Jag har många gånger undrat hur mamma klarade det" Bror Carlsson kommer att på torsdag berätta om sin uppväxt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!