Från sågverk till crepes – Antons dröm har gått i uppfyllelse

Under söndagens Upptäckardag gjorde det nystartade företaget Crêpe Ohoj premiär med sin matvagn. För Anton Alm som står bakom satsningen blev det en minst sagt intensiv start. "Det har kommit mycket mer folk än vad vi räknat med", säger han inifrån vagnen.

Under söndagsförmiddagen var det full aktivitet vid den nyöppnade vagnen.

Under söndagsförmiddagen var det full aktivitet vid den nyöppnade vagnen.

Foto: Annie Hogner

Tuna2024-05-19 18:00

Eftersom Anton Alm har fullt upp med att steka crêpes när Vimmerby Tidning kommer förbi under söndagsförmiddagen tar vi ett snack med hans sambo, Elin Israelsson, som också är med och hjälper till. Trots att vagnen bara hunnit vara öppen i ett par timmar är det redan saker som börjar ta slut, så familjemedlemmar har skickats iväg för att fylla på allt från nutella till dryck.

– Det har verkligen varit full rulle här sen vi öppnade och det är jättekul att förmiddagen gått så himla bra. Tyvärr är det lite väntetid på maten just nu, men vi hoppas att folk har överseende med det. Det är ju premiär idag så vi visste ju inte riktigt vad vi skulle förvänta oss, säger Elin.

– Ja och jag har ju egentligen ingen tidigare erfarenhet av att jobba i kök eller så. Allt är verkligen helt nytt för oss, men det är väldigt roligt, säger Anton i förbifarten medan han häller ny smet på järnet.

undefined
Eftersom sambon Anton Alm, som egentligen driver företaget, har fullt upp i vagnen ställer sambon Elin Israelsson upp och berättar om satsningen.

Både Elin Israelsson och Anton Alm kommer ursprungligen från Dalarna, men har bott i Vibo utanför Tuna i ungefär tre års tid. De båda har en period av föräldraledighet bakom sig, men det senaste jobbet Anton hade innan han startade företaget Crêpe Ohoj var på sågen i Hällerum.

– Vi har spånat på den här idén i ungefär ett års tid, men fram till nu har det mest varit som en dröm vi gått omkring i, säger Elin.

undefined
När paret köpte vagnen var den aluminiumfärgad, men sedan dess har Anton målat och fixat till den till att passa det marina temat han valt till företaget.
undefined
Skylten som satt på vagnen när Anton och Elin köpte den har de ännu inte hunnit byta ut.
undefined
Från vagnen säljs både söta och salta crepes i olika varianter.

Det hela började under försommaren i fjol när paret köpte ett enkelt crepesjärn på Lidl. I den stunden var Elin höggravid, men bara ett par dagar efter att hon fött började de sitt pannkaksgräddande.

– Sen blev det att vi åt crepes typ hela den sommaren. Det var lite där som idén till företaget började.

undefined
Anton Alm mitt i oset från nygräddade crepes. När han premiäröppnade sin foodtruck på gården ute i Vibo under söndagen kom det betydligt fler kunder än han räknat med. "Det är verkligen jättekul, men lite körigt", säger han.

Efter ett idogt spanande efter en vagn hittade de till sist en vagn nere i Skåne som de körde ner för att hämta. Nu har den fixats till och fått ett marint tema i enlighet med företagets namn.

Hur ser planen framåt ut?

– Tanken är att vi ska stå här på gården där vi bor och hålla öppet lite spontant till en början, så inga bestämda öppettider. Sen kommer vi stå på torg och så lite runt om i länet.

I framtiden kan vagnen också synas till på olika event så som marknader och festivaler, men det kan också bli aktuellt med sådant som barnkalas. Det enda event som de just nu har inbokat i kalendern äger rum redan nästa helg, den 25 maj.

– Då är det loppis i Tuna, så vi kommer att stå vid skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!