Här satsar de på en skolträdgård

Sportlovsaktiviteter, en rolig dag på påsklovet och en ny säsong i skolträdgården – aktiva Tuna föräldraförening TUFF har dragit upp riktlinjerna för våren. ”Vi är nog ganska kreativa”, säger ordförande Johanna Haskett.

Eleverna i Tuna har stora möjligheter att påverka sin närmiljö via föräldraföreningen TUFF

Eleverna i Tuna har stora möjligheter att påverka sin närmiljö via föräldraföreningen TUFF

Foto: Roelof Stroetinga/Arkiv

Tuna2019-01-27 14:00

Föräldraföreningen i Tuna, TUFF, träffas fyra gånger varje termin. Vid senaste mötet i veckan planerades kommande aktiviteter.

– Vi är aktiva och har mycket på gång hela tiden. Vi försöker uppmuntra tankar och åsikter vad som ska göras med medlemmarnas pengar. Det vi har framför oss nu är bland annat en dag på sportlovet, då vi ska åka skidor och pulka med barnen och grilla korv, och på påsklovet kommer vi att utnyttja motionsspåret i Tuna för olika stationer, säger Johanna Haskett.

Projektet med skolträdgården, som fick ny fart under 2018, kommer att fortsätta frodas.

– Tuna skola har sedan länge ett jättefint växthus med en enorm vinranka som ger bra skörd. Det har varit mer eller mindre levande, men i samband med fixardagen förra året drog vi igång ordentligt. Vi försöker utöka det till en skolträdgård med odling även utanför växthuset, där både barn, föräldrar och skolan är delaktiga.

Eleverna har stort inflytande i föräldraföreningen.

– Vid varje möte har vi med personal från skolan som också representerar eleverådet, elevrådet vet att de via den kanalen kan få fram synpunkter och önskemål. Det är ju ändå barnen som är vårt fokus.

Och eleverna har inte legat på latsidan när det gäller att kläcka idéer för sin skolmiljö.

– De har haft massor av förslag, inte minst inför fixardagarna. Förra året fick vi en önskelista på allt från väldigt enkla grejer till mer fantasifulla saker, bland annat lian i träden och en scen på skolgården. Det har vi inte ordnat – än – men däremot byggde vi stall och hinder. Att barnen kan vara med och påverka sin skolmiljö ger guldkant men också mer känsla för skolan och hela Tuna. Det skapar en fin sammanhållning.

Johanna Haskett, ordförande i Tuna föräldraförening TUFF.
Johanna Haskett, ordförande i Tuna föräldraförening TUFF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om