Hon satsade på drömmen om en restaurang hemma

Caroline Fungmark har satsat på sin dröm. Idén och namnet skrev hon ner för 28 år sen, nu har första sommaren passerat för Ellens äppelställe på plats i hennes egna trädgård.

"Jag har varit intresserad av mat i hela livet." säger Caroline Fungmark.

"Jag har varit intresserad av mat i hela livet." säger Caroline Fungmark.

Foto: Sofie Olsson

Tuna2019-10-13 18:00

– Det är egentligen inte första, jag har arrenderat i Gottes lada i några år. Men nu har jag byggt eget, att jag skulle vara här hemma har varit en dröm hela tiden, säger Caroline Fungmark. 

Första sommaren på plats hemma i Tuna, där hennes man Peder Fungmark också driver Tuna snickeri, beskriver hon som lyckad.

– Om man slår ut det på hela sommaren har det varit cirka 1500 gäster.

– Det låter kanske inte så mycket, men för mig ensam har det varit jättemycket, men det har varit jätteroligt, berättar hon.

Trots att Ellens äppelställe nu är stängt för säsongen så betyder inte det att Caroline Fungmark får ledigt, hon jobbar heltid som vikarierande hemkunskapslärare i Hultsfreds kommun. 

Finns det svårigheter med att driva en verksamhet på en mindre ort?

– Det kan det vara ibland. Vi har valt vår livstil och bor här. Det finns både för- och nackdelar med att bo på jobbet. 

– Det är roligt att det finns flera saker i Tuna. Jag har haft mycket med Smalspåret i sommar, berättar hon. 

Hennes specialitet inom matlagning är framförallt viltkött. På restaurangen har hon alltid sett till att kunna erbjuda sina viltfärsbiffar. Hon berättar att hon har många idéer som hon hoppas kunna förverkliga i framtiden, bara orken finns.

– Man måste tycka om det man gör och jag älskar att laga mat, säger Caroline Fungmark som är utbildad kock. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!