Ingen nyhetstorka hos Ellens Äppelställe i Tuna

För åttonde året kommer Caroline Fungmark ha sommaröppet på Ellens Äppelställe. Hon kan även bjuda på lite nya händelser som kommer att ske. "Det kommer att bli lite lunchmusik", säger hon.

Veckan efter midsommar kommer sommaröppningen att börja på Ellens Äppelställe.

Veckan efter midsommar kommer sommaröppningen att börja på Ellens Äppelställe.

Foto: Samuel Josefsson

Tuna2023-04-24 06:00

Caroline Fungmark driver Ellens Äppelställe i Tuna och förberedelserna är i full gång för en ny sommaröppning på restaurangen och caféet.

– Det är en livsstil och det är väldigt socialt. Det tycker jag är väldigt roligt, säger hon till Vimmerby Tidning. 

Denna sommar kommer bli hennes åttonde sommar som hon driver Ellens Äppelställe. I år kommer det att hända lite nya saker och öppningen kommer att ske veckan efter midsommar. 

– Det kommer att bli lite lunchmusik där lokala artister kommer hit och spelar. Sedan kommer vi även ha lite quizkvällar. Det är även lite nyheter på matfronten då vi kommer köra närproducerat.

undefined
Ägaren Caroline Fungmark hoppas på en bra sommar.

I fjol var pubkvällar den stora nyheten. Den delen kommer att minska då gästerna uteblev många kvällar. 

– Det kommer inte att bli så många. Jag försökte förra året att ha kvällsöppet men det var egentligen bara två gånger som det kom mycket folk. Jag stänger hellre än att bara sitta och vänta ifall det kommer någon. 

– Men jag hoppas att det blir en bra sommar och att det är många som kommer hit. Det brukar vara varierande, ibland kommer jättemånga och ibland inte alls. Jag tror det kommer att bli bra.

Caroline Fungmark driver också vid sidan av catering. När hon får frågan om hur länge hon kommer köra på Ellens Äppelställe så är hon förhoppningsfull. 

– Det är skönt att ha det hemma och när jag blir pensionär så kan jag ha öppet när jag vill. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!