Knastorp kaffe och kultur öppnar för säsongen

Det blir sommar på Knastorp i år igen. Ägarna Kicki Willyson och Tord Johansson förbereder ett program som ska löpa hela säsongen.

Kicki Willyson framför skåpet som var något av det första de renoverade när hon och hennes man Tord Johansson flyttade in i huset 1992.

Kicki Willyson framför skåpet som var något av det första de renoverade när hon och hennes man Tord Johansson flyttade in i huset 1992.

Foto: Fanny zu Knyphausen Berg

Tuna2021-06-22 08:00

Sommarsäsongen stundar på Knastorp kaffe och kultur i Gunnarsmåla utanför Tuna.

Kicki Willyson och Tord Johansson driver sedan sex år verksamheten efter eget koncept– kaffe och kultur i torparmiljö. Att evenemangen kan äga rum utomhus är särskilt lämpligt under pandemitider. 

– Men, vi kommer att ha vårt stora stall i ordning så att musik och teaterkvällarna kan bli av även vid regnväder, berättar Kicki Willyson.

På grund av rådande läge kommer den vanliga kaféverksamheten inte att vara öppen. 

– I år har vi bara öppet för bokningar. På så sätt kan vi följa restriktionerna och samtidigt slippa tumma på utbudet, förklarar Kicki Willyson. 

Hon står i det egna köket i Knastorp som doftar sött av en tårtbotten som gräddas i ugnen. Förberedelserna för öppningen är i full gång. Musikutrustning, mikrofoner och kablar står och trängs huller om buller med några täljstolar och traditionellt handarbete, i ett utrymme i anslutning till kaféet.

undefined
Täljstolarna kommer användas till täljkvällar under sommaren.

Programmet i sommar kommer att innehålla musikkvällar med bland annat Murfy & Tjief och Highway Honeys. Dessutom planeras det in sommarpratare i år igen: det är ett live-framträdande där personer med viktiga berättelser ges tillfälle att under cirka en timme ge ord åt sina erfarenheter inför publik. Dessutom kommer det att bjudas på teater igen. Knastorps egna Tord Johansson kommer att ge live-kåserier under något de kallar kok-partyn. 

Servisen solar sig i väntan på att fyllas med kaffe.
Servisen solar sig i väntan på att fyllas med kaffe.
Karta: Knastorps Kaffe o Kultur
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!