Landsbygdsblues med Ronny Eriksson i Knastorp

Karlstad, Kumla, Falkenberg – och Knastorp. Ronny Eriksson och Leo Holmberg tar landsbygdsbluesen till Tuna. ”De hörde av sig och det är förstås jättekul”, säger Kicki Willysson.

Butter pessimist, komiker och musiker - folkkäre Ronny Eriksson gästar Knastorp i november tillsammans med bluesgitarristen Leo Holmberg.

Butter pessimist, komiker och musiker - folkkäre Ronny Eriksson gästar Knastorp i november tillsammans med bluesgitarristen Leo Holmberg.

Foto: Cladio Bresciani/TT-bild

Tuna2019-10-01 17:30

Han var med från början, när stå-upparna fick folk att bänka sig framför tv:n och många har sett den norrländske komikern som gjort "Det är aldrig för sent att ge upp" till sitt personliga motto i program som Släng dig i Brunnen och egna tv-serierna Bondånger och Lid i natt. 

Men Ronny Eriksson har också skrivit en massa låtar under sina många år som musiker - bara med folkpunkbandet Euskefeurat har det blivit elva album. Därtill kommer fyra skivor han gjort tillsammans med pianisten Benneth Fagerlund och ytterligare tre album med bluesbandet Ramlin Minds.

Många ospelade låtar, som inte hinns med på spelningar, utgör grunden i turnén med ”Blues från Bakvattnet”, tillsammans med bluesgitarristen Leo Holmberg. De spelar Norrbottens-blues med skratt och gråt runt om i landet. Den 12 och 13 november spelar de i Knastorp, Tuna.

På egen begäran, skulle man kunna säga.

– De hörde faktiskt av sig till oss, eftersom de hört ryktet att det var mysigt. Och det säger man ju inte nej till, jättekul att de vill komma hit, säger Kicki Willysson.

Vilken relation tror du lokala publiken har till Ronny Eriksson idag?

– Det vet jag inte, men min generation minns honom ju som stå-uppare, och en väldigt uppskattad sådan. Självklart hoppas vi att fler tar chansen att upptäcka honom som musiker, och biljettförsäljningen har gått bra. Det kommer att bli både berättande och musik.

Karta: Tuna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!