Läslov bland älgar och hjortar

Olle Hulterström, snart sju år gammal, spenderade en del av sitt läslov med att få närkontakt med ett gäng älgar. Hans omdöme: "Det var kul."

(Från vänster) Hanna Hulterström, Olle Hulterström, Algot Johannesson och Isabell Göransson från Linköping får närkontakt med en älgtjur för första gången.

(Från vänster) Hanna Hulterström, Olle Hulterström, Algot Johannesson och Isabell Göransson från Linköping får närkontakt med en älgtjur för första gången.

Foto: Sofie Olsson

Tuna2019-10-29 17:07

Han är på plats i älgparken i Virum tillsammans med sin mamma Hanna Hulterström och vännerna Isabell Göransson med sonen Algot Johannesson. Sällskapet har åkt från Linköping för att spendera några dagar i Vimmerby:

– Igår var vi på Astrid Lindgrens värld och sov sen över. Idag bestämde vi oss för att åka på det här, berättar Hanna Hulterström.

– Det är första gången vi är på älgpark, berättar Isabell Göransson, straxt innan traktorn med efterföljande vagnar kör lugnt in i hägnet där älgarna och hjortarna befinner sig.

Men det är inte första gången Olle Hulterström ser älgar, han har tidigare sett både på Kolmården men också vilda ute i naturen. 

Älgparken drivs av Helene och Kjell Svensson. Egentligen är parken stängd för säsongen, men under läslovet öppnar man upp två dagar. Under tisdagens safaritur deltog 26 personer, under sommarens högsäsong brukar siffran landa på mellan 100-150 personer under varje safari. Årets sommar bjöd på besöksrekord med runt 30 300 personer. 

– Älgarna är som finast nu. De är fullpälsade och fullhornade, berättar Helene Svensson. 

Inne i hägnet får Algot Johannesson och Olle Hulterström potatisbitar att ge till älgarna. Flera älgar sticker gladeligen in huvudet i vagnen och tar potatisbitarna direkt ur händerna på pojkarna till deras förtjusning. 

När safarituren är slut berättar Olle Hulterström om hans fortsatta planer för lovet:

– Jag ska till Bamses värld på Halloween, sen ska jag spela bandycup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!