Lokala artisten på Nobels efterfest

Mia Werbowsky är uppvuxen i Knastorp, utanför Tuna. Under söndagen uppträdde hon med sitt band Highway Honeys på Nobelfestens efterfest. "Det kändes fantastiskt att få vara där och spela sin egen musik", berättar hon.

"På ett sätt var det som vilken spelning som helst. Vi är alltid vi. Men det var lite mer roligt att titta på. Det hände lite grejer runtom och det var en spektakulär lokal och speciell stämning i rummet. Sedan var det en ära att få spela sin egna låtar på den typen av event", säger Mia Werbowsky.

"På ett sätt var det som vilken spelning som helst. Vi är alltid vi. Men det var lite mer roligt att titta på. Det hände lite grejer runtom och det var en spektakulär lokal och speciell stämning i rummet. Sedan var det en ära att få spela sin egna låtar på den typen av event", säger Mia Werbowsky.

Foto: Privat

Tuna2023-12-13 05:30

Tillsammans med bandmedlemmarna Disa Bergstrand, Emelie Blomlöf och gitarristen Johan Borgh ställde sig Mia Werbowsky (tidigare Johansson) under söndagskvällen på scen under Nobelfestens efterfest, Students' Nobel NightCap. 

– Stämningen var lite spännande och förväntansfull, lite "undra vad den här kvällen ska leda till". Taxibilar rullade in. Alla kom uppklädda från topp till tå. Man fick känslan att det här är en riktig rackabajsare-fest som folk har satsat på hela året, berättar Mia Werbowsky.

undefined
Egentligen skulle Highway Honeys ha spelat i Knastorp där Mia Werbowsky växte upp. " Vi tänkte att det här är en grej som man kanske inte gör så ofta i livet och tackade ja. Sedan var det lite tråkigt för vi hade en spelning inbokad i Knastorp samma dag. Det är så mysigt att spela där men vi kände att vi behövde prioritera. Vi får göra Knastorp i vår i stället", säger hon.

Det hela började med att trion fick en förfrågan på sociala medier. 

– Jag var först väldigt skeptisk. Ofta brukar det vara att det är någon som känner någon. Men så var det inte nu utan vi fick en förfrågan från en främling. Det kändes lite för bra för att vara sant. Sedan fick vi reda på att det är en väldigt stor fest som sker en gång om året och att det är på riktigt. Då kändes det kul, så efter det har vi gasat på och repat. 

Efterfesten hölls i år inne på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. 

– Det var väldigt, väldigt stort med många rum. Vi var i ett av dem. Det var spektakulärt och en typ av lokal vi aldrig spelat i tidigare. Vi spelade ungefär en timme i början av festen medan folk minglade runt. Det var ett väldigt annorlunda gig, inget som vi gjort alls innan. Det är inte många spelningar där man blir så otroligt uppiffad av sminköser och hårfrisörer. Vi spelade bara våra egna låtar och uppskattade såklart att få stå där, berätta våra berättelser, sjunga våra texter med våra ackord. Det är inte alltid man får det. 

undefined
Highway Honeys består av Mia Werbowsky, Disa Bergstrand, Emelie Blomlöf.

Själva upplevelsen menar Mia Werbowsky var speciell.

– Det skiljer sig mycket att spela på ett litet café i Småland, en krog på Östermalm eller ett Nobel-relaterat event. Ingen spelning är den andra lik. Det är jättekul och en erfarenhet. Jag tror att det är nyttigt för oss att få testa på olika event. Sedan vet jag inte vad jag tycker bäst om. Det mysigt att ha lite mer närkontakt med publiken, där folk sitter och lyssnar, och man kan prata om lite vad som helst. Det fanns det inte utrymme för med den här sortens underhållning. Men det är en upplevelse som jag är väldigt glad över och vi fick väldigt fin respons. 

Nobelfestens efterfest

Studenternas Nobel NightCap, SNNC, är fortsättningen på Nobelbanketten den 10 december. Det arrangeras helt och hållet av universitetsstudenter och drivs på helt frivillig basis. Sedan starten 1978 har festen växt och är idag en etablerad del av Nobelveckan, och något som de flesta gästerna på Nobelbanketten besöker. 
Till skillnad från banketten är inga journalister inbjudna, och fotografering är förbjudet. Samma klädkod råder som under resten av Nobelfesten.

Källa: SNNC.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!