Satsar på hundrestaurang vid sidan av: "En kul grej"

Anton Alm, entreprenören bakom Crêpe Ohoj i Vibo, har startat hundrestaurangen "Ristorante Isle of Dogs".
– Det är en liten hundrestaurang på hörnet av crêpes-vagnen där man kan beställa speciella crêpes till sina fyrbenta vänner, berättar han.

Jakthunden Malte är hedersgäst på hundrestaurangen i Vibo efter att han fastnat i skogen och sedan hittats av Anton Alm.

Jakthunden Malte är hedersgäst på hundrestaurangen i Vibo efter att han fastnat i skogen och sedan hittats av Anton Alm.

Foto: Privat

Tuna2024-11-05 06:00

I början av sommaren startades företaget Crêpe Ohoj utanför Tuna. Att verksamheten skulle utökas för att innefatta även en servering för hundar menar Anton Alm var oplanerat. 

– Det var väldigt otippat. Men jag har alltid tyckt om hundar. Jag har varit till sjös mycket i livet och träffat många gatuhundar i världen. Jag försöker alltid att gosa med hundar vart jag än kommer, det är få saker som livar upp så mycket som en hundvalp. 

Men att ha en hund själv är inte möjligt då hans sambo är allergisk. 

– Hon kan inte vara i närheten av hundar och katter. Så lite är hundrestaurangen ett sätt att locka hitta hundar som jag kan gulla med. Sedan tycker jag att hundar också ska kunna vara välkomna på restaurang, ha sin meny och få något gott. 

undefined
"Jag har lite olika hundgodis som jag slår in i crêpes med lite ost, skinka och tuggben och allt möjligt gott", säger Anton Alm.

Hittills finns det uppemot sju olika crêpes för fyrbentingar. Bland annat med ost, skinka, tuggben och frysta varmkorvar. 

– Det är en gedigen meny, och säkert för mycket. Färskt brunnsvatten och kli bakom örat ingår givetvis utan extra kostnad. 

Sedan öppnandet har sidorestaurangen serverat flera hundar. 

– Ja, det dyker upp lite här och där. Jag har några stammishundar som blir galna om de går förbi här och det är stängt. Jag har också en hedersgäst som var lite inspirationen till att jag startade, Mayday-Malte. Han är en jakthund som hade sprungit bort och som jag sedan hittade.

Upphittandet blev startskottet till satsningen. På frågan om Anton Alm tror att en hundrestaurang är något som efterfrågas är svaret nekande. 

– Nej, det handlar mest om att jag vill locka hit hundar.

undefined
"Hundrestaurangen är på kortsidan av vagnen. Där har jag en vattenskål och meny", berättar Anton Alm.

Vad har du fått för reaktioner?

– Det är utomhus och hundrestaurangen är lite diskret på sidan så jag tror inte att många reagerar på det. Jag har inte märkt något negativt utan snarare tvärtom, att folk tycker det är lite roligt.

Hur tänker du med hygienaspekten?

– Det är en väldigt hård linje. Om jag gosar med hundarna så får jag avhunda mig. Jag byter handskar, förklädde och tvättar händer, armar, ansikte och så vidare.

Är det här något du tjänar pengar på?

– Nej, absolut inte. Problemet med hundar är att de inte har egna pengar. Och jag tror att det finns en gräns för hur mycket man kan spendera på sin hund. Nu kostar hund-crêpesen ungefär halva priset. Så jag blir nog inte rik på det här. Det är mest en kul grej för mig och hundarna. 

undefined
"Jag gillar hundar och tycker att de ska ha sin plats och känna sig välkomna", säger Anton Alm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!