Orgelvirtuosen Andreas Hellkvist spelar i Knastorp

I veckan som kommer kör kulturcaféet i Knastorp två olika event och enligt Kicki Willysson, en av dem som driver Knastorp, kommer det att bli en av de bästa veckorna på hela sommaren.

Med både konsert och ungdomskväll blir veckan fullspäckad av kultur i Knastorp. "Jag tror knappt man förstår hur bra det här kommer att bli", säger Kicki Willysson.

Med både konsert och ungdomskväll blir veckan fullspäckad av kultur i Knastorp. "Jag tror knappt man förstår hur bra det här kommer att bli", säger Kicki Willysson.

Foto: Annie Hogner

Tuna2024-06-29 19:00

På måndagen kommer Andreas Hellkvist och både spelar och berättar i stallet. Han är ute på turné och historien bakom hans besök tog sin början för två år sedan, när Kicki Willyssons morbror Mats Åkerlund "sommarpratade" i Knastorp. 

– Mats var multihandikappad och kyrkomusiker, och pratade om sin kamp. Han gick bort förra året och på hans begravning spelade Andreas Hellkvist. Då blev jag helt begeistrad, jag fick en kontakt och på grund av det kommer han att mellanlanda här, säger Kicki Willysson.

undefined
Andreas Hellkvist slänger sig med sin hammondorgel i alla genrer och beskrivs av Kicki Willysson som "helt outstanding."

Andreas Hellkvist har med giganter som Monica Dominique och jazz och blues-sångaren Claes Janson. Han kommer till Knastorp med sin hammondorgel men också med en stark story att berätta.

– Han kom ut som transperson för några år sedan och kommer mellan låtarna att berätta om den processen, både om det intressanta, det spännande och det läskiga. Han är en helt fantastisk orgelspelare och vi är jätteglada. Det är många som har bokat men vi hoppas på ännu fler, jag tror knappt man förstår hur bra det här kommer att bli, säger Kicki Willysson. 

Och som om det inte vore nog hålls en ungdomskväll med öppen scen på torsdagen, där bland andra det lokala punkbandet Taggtråd samt Agnes Persson ska spela.  

– Vi tycker att det är jättekul och viktigt att boosta unga som är kreativa. Jag hoppas att det kommer ännu fler unga som går upp och kör, läser en dikt, visar en tavla eller vadsomhelst. Vi vill öppna ett forum för dem den här kvällen, säger Kicki Willysson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!