Premiärdagen närmar sig för nya utegymmet i Tuna

Arbetet har pågått i flera månader och nu står det nya utegymmet i Tuna snart klart. På nationaldagen (6 juni) är det dags för premiär, "Det är så fint att se alla som ställer upp", säger Åke Hammarskjöld.

Snart är arbetet färdigt med Tunas nya utegym. Björn Pettersson (till vänster), Åke Hammarskjöld och Nils Olof Törnqvist har alla varit med och slitit för att få det redo till premiärdagen.

Snart är arbetet färdigt med Tunas nya utegym. Björn Pettersson (till vänster), Åke Hammarskjöld och Nils Olof Törnqvist har alla varit med och slitit för att få det redo till premiärdagen.

Foto: Samuel Josefsson

Tuna2023-05-24 05:00

Idén kom upp hösten 2022 att ett utegym skulle byggas ute i Tuna. Projektet blev verklighet efter att föreningarna i Tuna fick ett arv från paret Gudrun och Anders Lindeborg. 

– Det är den stora anledningen till att det kom till skott. Sedan har det varit många ideella krafter som har hjälpt till och lokala företag. Vi tror mycket på det här och vi är väldigt tacksamma, säger Åke Hammarskjöld som har varit med och jobbat med projektet. 

undefined
Utegymmet kommer bestå av tio träningsstationer byggt i trä som passar fint med skogsmiljön runt om.

Det nya utegymmet i Tuna kommer bestå av tio träningsstationer som är byggt med trä. Träningsmiljön har skogen som granne och därför föll det just på det materialet.

– Vi vill ha något som funkar i miljön och känns behagligt. Man ska kunna vara här året om och vi kommer även fixa utebelysning.

Sluttampen i arbetet pågår just nu och snart kommer allmänheten få ta del av träningsytan, och man har inte tagit vilken dag som helst som premiärdag. Nationaldagen (6 juni) är tänkt att man ska korka upp till fest och att få öppna ortens nya utegym.

– Den feedbacken vi har fått så här långt har varit väldigt uppskattad. Det är så fint att se alla som ställer upp och det ska vara en plats öppen för alla. Jag tror det kommer att vara ett rimligt intresse och vi bygger för att det ska vara tillgängligt för både unga och gamla. Det kommer bli jättefint i slutändan.

undefined
Projektet startades hösten 2021 och den 6 juni är det äntligen dags för premiär.
Tunas nya utegym.
Tunas nya utegym.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!