Efter 40 år har Tuna tankstation stängt för gott

Tuna tankstation finns inte mer. "En epok har gått ur tiden", konstaterar Bertil Eriksson som drivit stationen i över 40 år.

Tuna tankstation har gjort sitt.

Tuna tankstation har gjort sitt.

Foto: Privat/Jimmy Karlsson

Tuna2022-07-05 18:00

Sedan i fredags kan Tunaborna inte längre fylla sina bensintankar vid det lokala riktmärket, som tankstationen har varit. Bertil Eriksson, som i över 40 år sett till att stationen haft bensin i tankarna, har nu stängt ned för gott. 

– Jag har inte tillstånd längre. De som inspekterade tankarna sade att några ledningar måste bytas för att tankstationen ska kunna ha öppet. Jag har drivit det helt i egen regi och det är inte värt att fortsätta. 

Hur känner du kring att stationen är stängd?

– Det är synd för samhället. För många av de äldre som kanske bara åker till affären har det varit praktiskt att också kunna tanka, säger Bertil Eriksson, 78 år.

Att stationen är stängd har inte gått obemärkt förbi bland Tunas invånare. Lotta Gustavsson, butiksansvarig Tempo Tuna, möttes av att en blå huva hängde över del av stationen.

– Det är många som har kommit in i butiken och varit förvånade över det som har hänt. Redan första dagen den var stängd kom det folk och frågade varför och om det berodde på att bensinen var slut, berättar Lotta. 

Var ska du nu tanka? 

– Eftersom jag inte bor i Tuna så brukar jag tanka i Vimmerby. Jag förstår att det inte går att ha stationen med de säkerhetslagar som finns. Men jag tycker det är jättetråkigt. 

Även om en epok i Tuna är över kommer Bertil Eriksson inte gå sysslolös. Han har en gård och har alltid haft flera grejer vid sidan om tankstationen. 

– Jag är gammal nu och allt går inte lika fort som tidigare, avslutar Bertil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!