DÄ öppnar Knastorp för sÀsongen

Över 2000 Ă€ggkoppar, ett dussin dragspel, ett gĂ€ng gitarrer och bullar – det kickar igĂ„ng sĂ€songen hos Knastorp Kaffe och Kultur i pĂ„sk.

"Nu hoppas vi pÄ en fin sÀsong och nu har vi laddat och tÀnkt att vi ska ha mycket grejer" sÀger Kicki Willysson. HÀr med Tord Johansson.

"Nu hoppas vi pÄ en fin sÀsong och nu har vi laddat och tÀnkt att vi ska ha mycket grejer" sÀger Kicki Willysson. HÀr med Tord Johansson.

Foto: Sofie Olsson

Tuna2022-04-09 14:00

Det Ă€r februarivĂ€der, eller nej, aprilvĂ€der nĂ€r Vimmerby Tidning besöker Kicki Willysson och Tord Johansson i Knastorp. I köket doftar det av nybakta bullar, Kicki Ă€r igĂ„ng och provbakar inför sĂ€songsöppningen. 

– Vi öppnar pĂ„ pĂ„skafton. Jag tror att vi har haft öppet vid tvĂ„ tillfĂ€llen vid pĂ„sk tidigare. Första gĂ„ngen vi hade det sĂ„ smĂ€llde vi pĂ„ som bara den och det tĂ€nkte jag att vi ska göra lite nu ocksĂ„, sĂ€ger Willysson.

Det blir en pÄsk med allt det som hör pÄsken till. En pÄskÀggsutstÀllning och möjlighet till att smycka Àgg med olika tekniker. Dessutom blir det en ÀggkoppsutstÀllning.

– Jag fick en massa Ă€ggkoppar av Lloyd, som driver Lloyds antik, sĂ€ger Kicki.

– Det Ă€r nĂ„gra stycken, sĂ€ger Tord Johansson och skrattar.

– Ja, det Ă€r över 2000 stycken, fyller Kicki i. 

undefined
Äggkoppar i massor! Över 2000 stycken kommer att visas upp pĂ„ Knastorp under pĂ„sk.

Att komma igÄng efter tvÄ pandemisÀsonger med ett lite lugnare tempo har varit lite av en tröskel.

– Man Ă€r lite nyvaken, det har inte varit helt lĂ€tt. Men nu kĂ€nner jag att jag börjar komma över tröskel och jag Ă€r sĂ„ laddad och det ska bli sĂ„ himla kul. Sen fĂ„r vi se hur det blir i pĂ„sk, jag tror kanske att det kan bli sĂ„ att det inte kommer sĂ„ mĂ„nga i och med att vi inte kört pĂ„ ett tag nu. Men vi kör hela veckan sĂ„ fĂ„r vi se, sĂ€ger Kicki. 

En förestÀllning med arbetsnamnet "Tord drar sin egen vals" kommer att hÄllas i maj.

– Jag tĂ€nker sĂ„ hĂ€r; jag har nĂ„gra dragspel, det Ă€r inte bara ett. Sen har man trĂ€ffat rĂ€tt mycket folk genom Ă„ren. Jag ska berĂ€tta lite och sen blir det en trudelutt emellanĂ„t, berĂ€ttar Tord. 

undefined
Aprilsnön har lagt sig över Knastorp. I pÄsk startar sÀsongen och sen fortsÀtter det med fika och kultur över sommaren och hösten.

Under sommaren Àr planen att ha sommarpratare och redan nu har ett vÀlkÀnt namn bokats. Det Àr Bror Carlsson, kÀnd frÄn Tom Alandhs film "Kronofogden kommer - vems Àr skulden?".

– Jag Ă€r sĂ„ nyfiken pĂ„ mĂ€nniskor och tycker det Ă€r sĂ„ roligt att höra deras historier. Han bokade in sig förra Ă„ret för att fira sin födelsedag hĂ€r. DĂ„ lĂ€rde vi kĂ€nna honom och han var sĂ„ trevlig, sĂ„ han Ă€r bokad till att sommarprata, sĂ€ger Kicki. 

undefined
Tord Johansson och Kicki Willysson studerar de mÄnga olika Àggkopparna.

I juli planerar de att hÄlla caféet öppet. Men det blir som vanligt med en twist.

– NĂ€r vi startade hĂ€r och sĂ„ Ă€r det fortfarande att det hĂ€r Ă€r ett kulturcafĂ© sĂ„ tanken Ă€r att det ska hĂ€nda nĂ„gonting i samband med kaffet, sĂ€ger Kicki. Tord fyller i:

– Det blir alltid lite spontant, det gĂ„r inte att sĂ€ga vad det blir men nĂ„t blir det alltid. Det Ă€r det som Ă€r lite signifikant för det hĂ€r. 

undefined
Kicki Willysson visar upp ett smyckat Àgg. Under pÄsken kommer Marie Widen vara pÄ plats och dekorera Àgg pÄ olika sÀtt.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!