"Vi har hittat en form som funkar"

Musik – och alldeles speciellt fokus på dragspel. Det blir fokus i sommar i Knastorp. ”Och så flyger Knastorp till Tyskland också”, säger Kicki Willysson.

Matts Hansson, Kicki Willysson och Tord Johansson kommer att underhålla i sommar i Knastorp - men drar också på gig till Tyskland, för att sprida "Knastorpmodellen".

Matts Hansson, Kicki Willysson och Tord Johansson kommer att underhålla i sommar i Knastorp - men drar också på gig till Tyskland, för att sprida "Knastorpmodellen".

Foto: Privat

Tuna2020-03-08 16:00

Det är femte sommaren som Kicki Willysson och Tord Johansson öppnar upp för kaffe och kultur i sitt Knastorp, Tuna.

– När jag tittar på vad vi gjort blir jag nästan lite matt. Men genom att testa mycket har vi också hittat en form som funkar, vi vet vad vi vill göra. Vi kommer att satsa mycket på musik och hoppas få iordning vårt stall, säger Kicki Willysson.

Konceptet med trädgårdscafé i torparmiljö och kulturevenemang har gått hem på hemmaplan – men i år sprids också idén till Tyskland, innan cafépremiären i pingsthelgen.

– Ja, det är verkligen jättekul. Några gäster vi haft flera somrar har en teater i Oldenburg, och nu vill de att vi - jag, Tord och Matts Hansson -  kommer ner och underhåller i maj. Dessutom har de gjort i ordning teatern så den ska likna miljön i Knastorp och jag ska servera, precis som här. De har till och med beställt mina kakrecept...

Många undrar säkert om det blir teater i år?

– I fjol hade vi en paus. Men många frågar och vi siktar på en enmansföreställning med Tord, om hans passion för dragspel. Han köpte sitt elfte häromsistens och det är ju väldigt många, kan jag tycka. Arbetsnamnet är ”Tord drar sin egen vals”, vi får se var vi landar.

Vad är era tankar med stallet?

– Att inte vara så väderberoende, så vi kan ha våra föreställningar och kåserier under tak om det regnar, men också få plats för föreläsningar, grupper och ett pedagogiskt rum, vi jobbar en hel del med täljning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!