Flera döda i attack vid pojkskola

Minst sex personer har dödats och över 20 har skadats i två sprängdåd mot en pojkskola i Kabul, enligt lokala polisen. Den andra explosionen inträffade när människor börjat samlas för att hjälpa skadade.

Flera döda och skadade i attack mot en skola i Kabul.

Flera döda och skadade i attack mot en skola i Kabul.

Foto: Johan Hallnäs/TT

Afghanistan2022-04-19 09:27

Två sprängladdningar hade placerats utanför skolan och detonerade på tisdagen, säger Kabulpolisens talesperson Khalid Zadran till AFP. Han twittrade tidigare under dagen att tre explosioner inträffat.

Sex personer har dött i attacken, enligt Khalid Zadran.

– Det här är preliminära uppgifter. Vi är på platsen och väntar på fler detaljer, säger han.

24 skadade

Ögonvittnen säger att attacken skedde när eleverna var på väg ut från morgonens lektioner. På bilder som spridits på sociala medier syns kroppar ligga på marken vid platsen, tillsammans med brända böcker och skolväskor, rapporterar AFP.

– Vi gick från skolan och hade precis gått ut genom den bakre grinden när explosionen inträffade, säger eleven Ali Jan, som vårdas på sjukhus för sina skador, till AFP.

Två sjukhus i Kabul säger att de sammanlagt tagit emot 24 skadade.

Skulle hjälpa – skadades

Den andra explosionen inträffade när personer börjat anlända till platsen för att hjälpa skadade från den första smällen.

– När jag hörde explosionen ringde jag en av mina vänner som studerar på skolan, säger butiksägaren Murtaza, som skadats i attacken, till AFP.

– Hans telefon var avstängd. Så jag gick till platsen. Och det var då jag träffades av den andra explosionen.

Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken.

Skolan, som är en skola motsvarande högstadiet eller gymnasiet, ligger i distriktet Dasht-e-Barchi i Kabuls västra del. Området bebos till stor del av hazarer, en shiamuslimsk minoritet som flera gånger tidigare har varit måltavla för attacker från sunnifundamentalistiska IS.

Sjukvårdare tar hand om en skadad ungdom efter flera explosioner vid en pojkskola i Kabul.
Sjukvårdare tar hand om en skadad ungdom efter flera explosioner vid en pojkskola i Kabul.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!