Talibanerna har tidigare lovat att inkludera kvinnor och minoriteter, men den nya talibanregimens sammansättning av idel hårdföra män på topposterna ger andra signaler, enligt flera västländer.
– En övergångsregering som inte inkluderar andra grupper signalerar inte internationellt samarbete och stabilitet i landet, sade Tysklands utrikesminister Heiko Maas på en gemensam presskonferens med USA:s utrikesminister Antony Blinken på Ramstein-basen i Tyskland.
Maas tillade att det måste stå klart för talibanerna att internationell isolering inte är i deras, eller det afghanska folkets, intresse.
"Behöver förtjänas"
Blinken i sin tur upprepade att USA kommer att döma talibanerna efter deras handlingar.
– Talibanerna vill ha internationell legitimitet. All legitimitet, allt stöd, behöver förtjänas, sade Blinken som ledde mötet på Ramstein-basen där utrikesministrar från 20 länder deltog för att inta en gemensam hållning till talibanstyret.
USA vänder sig emot att samtliga i talibanregimen är män, talibaner samt att man valt en inrikesminister som USA vill gripa för terrormisstankar – Sirajuddin Haqqani, ledare för det hårdförda Haqqani-nätverket.
EU-länderna har ställt fem krav för att närma sig talibanerna, bland dem en "inkluderande och representativ övergångsregering". En tidig analys av namnen i talibanregeringen tyder inte på att det kravet uppfyllts, meddelade en talesperson för EU.
Kina välkomnar
Kina däremot meddelar att man välkomnar slutet på "tre veckor av anarki" i Afghanistan i och med bildandet av talibanstyret i landet, och lovar omedelbart motsvarande 31 miljoner dollar i stöd.
– Efter att säkerhetsfrågor och andra villkor har uppfyllts, är Kina redo att hjälpa Afghanistan att sjösätta projekt som hjälper till att förbättra människors levnadsvillkor, sade utrikesminister Wang Yi.
Enligt Wang Yi bör grannländerna ta täten när det gäller att guida talibanerna till att bilda en "inkluderande politisk struktur", en "moderat och stabil inrikes- samt utrikespolitik" och "dra en tydlig gräns för terrorgrupper".
Det är upp till afghanerna att bestämma talibanernas framtid, inte det internationella samfundet, säger Qatars biträdande utrikesminister Lolwah al-Khater.
– De har visat stor pragmatism. Låt oss ta tillfället i akt och titta på deras handlingar, sade hon.
Hon går dock inte så långt som att erkänna talibanstyret formellt.
Ghani ber om ursäkt
Afghanistans avsatte president Ashraf Ghani, som flydde landet när talibanerna intog Kabul den 15 augusti, bad under onsdagen det afghanska folket om ursäkt för att han inte kunde ändra händelsernas gång.
Ghani skriver på Twitter att han lämnade presidentpalatset på brådskande order från säkerhetsstyrkor för att undvika blodbad. Han förnekar också än en gång att han ska ha stulit miljoner från statskassan.