Västländer och ledande EU-länder överväger nästa steg i kontakterna med det talibanstyrda Afghanistan.
Till skillnad från till exempel Ryssland och Kina, som behållit diplomatisk närvaro i Kabul, så har de flesta västländer stängt sina ambassader i staden.
Sent på torsdagen kom de första signalerna från Tysklands utrikesdepartement och den socialdemokratiske utrikesministern Heiko Maas:
– Vi vill se en inkluderande regering (i Kabul) som respekterar fundamentala rättigheter – även kvinnors. Afghanistan får inte åter bli en grogrund för internationell terrorism, sade han vid ett EU-möte i Slovenien.
Uppfylla krav
– Om dessa krav uppfylls, och säkerhetssituationen så tillåter, då är vi redo att återuppta den diplomatiska närvaron, fortsatte Maas.
Men Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian var mer tveksam om ett sådant beslut. Han hänvisade till rätten för afghaner att kunna lämna landet, att talibanerna tillåter att nödhjälp kommer fram till behövande samt respekt för mänskliga rättigheter.
Från brittiskt håll kommer hintar om att samarbete med talibanrörelsen kan bli nödvändigt. Utrikesminister Dominic Raab, som under dagen mött shejk Mohammed bin Abdulrahman al-Thani under ett besök i Doha, poängterar dock att Storbritannien inte har några "omedelbara" planer på att officiellt erkänna talibanstyret.
– Än så länge ser vi inte att talibanerna rör sig i den riktningen, sade Le Drian till franska tidningen Le Figaro.
Kvinnor demonstrerar
Spridda protester mot talibanstyret pågick i Afghanistan. I staden Herat demonstrerade en grupp kvinnor för sin rätt att arbeta och mot avsaknaden av kvinnor i landets nya styre, rapporterade AFP.
– Vi vill att talibanerna konsulterar oss. Vi ser inga kvinnor i deras samlingar och möten, sade Basira Taheri, en av arrangörerna.
Talibanerna väntas inom kort presentera vilka som ingår i landets nya styre.
Talespersonen Zabihullah Mujahid vill dock inte precisera en tidpunkt, men uppger att det rör sig om "några få dagar" innan styret kan vara på plats. Talibanernas högsta ledare Mawlawi Haibatullah Akhundzada tros få den största makten över ett styrande råd, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.