Över 40 döda i bränder i Algeriet

Minst 42 personer, bland dem 25 soldater, har omkommit till följd av terrängbränderna som brutit ut öster om Algeriets huvudstad. Många av bränderna tros vara anlagda.

Rök och lågor hotar en by nära Tizi Ouzou cirka tio mil öster om Alger.

Rök och lågor hotar en by nära Tizi Ouzou cirka tio mil öster om Alger.

Foto: Fateh GuidoumAP/TT

Algeriet2021-08-10 01:02

Över 70 bränder rapporterades på tisdagen i norra Algeriet, av vilka tio härjar kring Tizi Ouzou, huvudstad i provinsen med samma namn. Flera hus har brunnit ner och människor har tvingats fly från lågorna.

De 25 soldaterna ska ha mist livet när de försökte undsätta människor.

"Det är med stor sorg har fått veta att 25 soldater blivit martyrer efter att framgångsrikt har räddat ett hundratal invånare från lågorna", skriver president Abdelmadjid Tebboune på Twitter.

Inrikesminister Kamel Beldjoud säger att många bränder i området har anlagts och att utredningar har inletts.

– Bara brottslingar kan ligga bakom att ett femtiotal bränder bryter ut samtidigt på flera platser, säger han till algerisk tv.

Den statliga radio rapporterar att fyra "mordbrännare" har gripits med koppling till bränder.

Premiärminister Ayman Benabderrahmane säger till algerisk tv att Algeriet har bett omvärlden om hjälp med att släcka bränderna och för samtal med andra länder om att få hyra brandbekämpningsplan.

Enligt meteorologer var temperaturen på tisdagen 46 grader Celsius i det nordafrikanska landet, som också kämpar med vattenbrist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!