Deras anhöriga sköts ihjäl på vattenskoter

Familjerna till två turister på vattenskoter som förra veckan sköts ihjäl av den algeriska kustbevakningen anklagar landets myndigheter för mord. Algeriet uppger att landets säkerhetsstyrkor öppnade eld mot gruppen efter att den vägrat att följa order om att stanna.

Begravningen av en av de män som dödades när han körde vattenskoter. Bild från i torsdags.

Begravningen av en av de män som dödades när han körde vattenskoter. Bild från i torsdags.

Foto: AP/TT

Algeriet/Marocko2023-09-04 01:13

"Efter att ha utfärdat en ljudlig varning och beordrat dem att stanna flera gånger, vägrade de misstänkta att lyda och flydde", meddelar det algeriska försvarsdepartementet i ett pressmeddelande.

Det var i tisdags som två semesterfirande män som körde vattenskoter i Marocko sköts ihjäl av den algeriska kustbevakningen efter att de kommit över på fel sida gränsen.

Enligt försvarsdepartementet avfyrades skotten på grund av "ökad aktivitet från narkotikasmugglande gäng och organiserad brottslighet" i gränsområdet, och på grund av "envisheten hos dem på vattenskotrarna".

Händelsen sker mot bakgrund av ökade spänningar mellan Algeriet och Marocko som förvärrats av ländernas motsättningar över det omstridda territoriet Västsahara.

De två männens familjer kommer att vidta rättsliga åtgärder i Frankrike, meddelar familjernas advokater. En av de dödade männen hade franskt-marockanskt medborgarskap.

De algeriska myndigheterna anklagas bland annat för mord.

Spänningarna mellan Marocko och Algeriet har ökat.
Spänningarna mellan Marocko och Algeriet har ökat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!