Nej, knappast.
Drottningen höll sitt jultal på juldagens eftermiddag och det sändes som traditionen bjuder i tv-kanalerna BBC och ITV.
I talet riktade hon sig till alla dem som denna jul är ensamma och som har förlorat någon närstående. Hon försökte ingjuta hopp "om en ny gryning".
Fejken "en varning"
Men strax före jul meddelade Channel 4 att man avsåg att sända ett alternativt drottningtal på juldagen – med drottningen själv som huvudperson.
Det talet är superfejkat och AI-manipulerat och har lett till debatt bland britterna. I den fem minuter långa videon ger skådespelaren Debra Stephenson röst åt drottningen och huvudpersonen ses bland annat dansa i medieplattformen Tiktok.
Tilltaget försvaras av Channel 4:s programdirektör Ian Katz med att videon i själva verket är en "stark varning" för de hot falska nyheter utgör i det digitala tidevarvet. Katz anser att det fejkade drottningtalet ska ses som en "kraftfull påminnelse om att vi inte längre kan tro på det vi ser", rapporterar bland andra The Guardian.
Men experter på videomanipulering invänder att tv-kanalen med inslaget kan få människor att tro att manipulerade nyheter är vanligare än vad de i själva verket är, skriver tidningen.
"Inte särskilt bra"
– Det är bra att visa människor vad AI-manipulation är för något, men vi bör inte skruva upp retoriken genom att hävda att vi är helt omringade av den, säger Sam Gregory, som arbetar med AI-teknik i syfte att värna mänskliga rättigheter, till The Guardian.
I BBC, som ju sände talet med stort T, noterar mediebolagets korrespondent för kungliga frågor, Nicholas Witchell, att drottningen i sitt (riktiga) tal använde ett för henne ovanligt språkbruk när hon talade om att människor som detta år saknar sin familj och sina vänner kanske behöver "en kram eller en handtryckning".
Angående fejkvarianten hos konkurrenten Channel 4 är Witchell föga imponerad.
– Det finns hundratals imitationer av drottningen. Den här är inte särskilt bra.