Bakgrunden är att ett kanadensisk-flaggat fartyg bogserade Titan till platsen för nedstigningen, där man senare förlorade kontakten med miniubåten. Kanadensiska haverikommissionen National transportation safety board leder utredningen.
USA:s flotta har med hjälp av ett akustiskt övervakningssystem hittat en "avvikelse" som troligtvis var implosionen av Titan, enligt en försvarskälla.
Fem personer omkom vid händelsen.
Marinen analyserade akustiska data efter att undervattenfarkosten rapporterats saknad i söndags. Avvikelsen överensstämmer med en explosion eller implosion i närheten av där farkosten dök när kommunikationen bröts.
"Katastrofal implosion"
Informationen delades med den amerikanska kustbevakningen, som beslutade att fortsätta sökuppdraget. På torsdagen hittades vrakdelarna från farkosten på havsbotten, knappt 500 meter från Titanics vrak i Atlanten.
Bland de fem offren finns Shahzada Dawood och hans 19-åriga son Suleman som är familjemedlemmar av Dawood-dynastin som äger ett industriellt imperium i Pakistan.
"Det är med stor sorg som vi meddelar bortgången av Shahzada och Suleman Dawood", skriver familjen i ett pressmeddelande.
"Vi är verkligen tacksamma för alla de som var involverade i räddningsoperationerna. Deras outtröttliga insatser har varit en styrkekälla för oss under denna tid."
Sökandet forsätter
Ocean Gate, företaget bakom ubåtsexpeditionen, skriver i ett uttalande: "Dessa män var sanna utforskare som delade en äventyrsanda och en djup passion för att utforska och skydda världens hav."
Bärgningsarbetet och sökandet efter kvarlevor fortsätter.
Vrakdelarna låg utspridda på botten, där fem stora delar var av särskild hjälp för kustbevakningen i arbetet med att identifiera att de tillhörde den förlorade miniubåten.
– Vi kommer att fortsätta att dokumentera informationen på platsen, och förstå tidslinjen baserat på all information vi har, sade John Mauger, konteramiral vid kustbevakningen i Boston på torsdagen.
BILD: USA:s kustbevakning flyger över ett franskt forskningsfartyg under sökinsatsen efter den försvunna undervattensfarkosten. Arkivbild. USA:s kustbevakning/AP/TT