Frederick uppskattar att det finns syre ombord som räcker i ytterligare cirka 40 till 41 timmar. Tidigare uppgav kustbevakningen att ubåten kunde stanna under ytan upp till 96 timmar.
Kustbevakningen har sökt efter ubåten – som heter Titan – på ett område som är större än den amerikanska delstaten Connecticut. Men trots spaning från både luften och havsytan finns ännu inga spår.
– Dessa sökinsatser har inte gett några resultat, säger Frederick och framhåller att sökinsatsen fortfarande pågår.
Vidare säger han att operationen är "unik och krävande".
– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att lyckas med räddningsinsatsen.
Förlorade kontakten
Det alltmer desperata sökandet efter farkosten pågår nu även under vattenytan. Både den amerikanska och den kanadensiska kustbevakningen deltar i sökarbetet. Även Frankrike har skickat förstärkning som är på väg.
Det var en timme och 45 minuter efter nedstigningen i söndags som isbrytaren och följefartyget Polar Prince förlorade kontakten med expeditionen. Och förlorad kontakt är allvarligt, eftersom det handlar om en så kallad submersible, en farkost som behöver guidas från ytan för att kunna hitta rätt.
Fem personer ombord
Fem personer var ombord när farkosten Titan, som är 6,7 meter lång dök ned i Atlantdjupet vid vrakplatsen. Dessa personer är en pakistansk affärsman, Shahzada Dawood, och hans tonårsson Suleman Dawood. Även en brittisk miljardär, Hamish Harding, är ombord. Stockton Rush, grundare och chef för Oceangate som äger miniubåten, är också med, liksom den franske upptäckaren Paul-Henry Nargeolet.
Titanic, som förliste under sin jungfruresa 1912, ligger på 3 800 meters djup utanför Newfoundland. Ubåten används för att betalande turister ska kunna se vraket på nära håll.
Turistresorna till Titanic kostar upp till 250 000 dollar (drygt 2,6 miljoner kronor) per person. Ett ubåtsdyk till vraket, inklusive både nedstigning och uppstigning, ska i normalfallet ta omkring åtta timmar.