President Emmanuel Macron är absolut inte populär i alla läger i Frankrike. Men när hans turkiske motsvarighet, Recep Tayyip Erdogan, ifrågasätter Macrons mentala hälsa sluter fransmännen upp bakom sin president.
I högertidningen Le Figaro manas till samling mot protester och bojkotter.
"Den blå-vita-röda flaggan som bränns är inte Frankrikes – utan frihetens", skriver ledarskribenten Philippe Gélie.
Även det franska näringslivet står upp bakom landets politiska ledning, trots att deras produkter riskerar att bojkottas i den muslimska världen som en följd av Macrons hårda utfall mot islamismen.
– Det här handlar om att stå upp för (den franska) republikens värderingar. Ibland måste principer gå före profit, säger Geoffroy Roux de Bézieux från näringslivsorganisationen Medef till radiokanalen RMC.
Lagar på gång
Liksom hela Frankrike har president Macron reagerat skarpt på det bestialiska mordet på läraren Samuel Paty, som fick halsen avskuren av en ung extremislamist den 16 oktober, för att ha visat satirteckningar på profeten Muhammed.
– Han dödades för att islamisterna vill stjäla vår framtid, sade Macron vid en tv-sänd minneshögtid i förra veckan.
Redan ett par veckor tidigare varnade han för "islamistisk separatism" i ett linjetal där han utlovade tuffare tag mot extremism, men också en förhoppning om att i Frankrikes skapa "upplysningstidens islam".
Skarpa lagförslag om bland annat religiösa symboler och offentligt stöd till organisationer ska läggas fram i början av december.
Valfråga 2022?
Hanterandet av islamismen kan mycket väl bli en tung valfråga när Macron ska försöka bli omvald till president om drygt 1,5 år.
Genom att lova hårdare tag kan Macron hoppas på att vinna röster från höger, för att undvika att väljare på den sidan i stället går över till Marine Le Pen och ultranationalistiska Nationell samling.
Den franska vänstern anklagas samtidigt för att vara för undfallande mot extremismen.
– Islamist-vänstern skapar förödelse på universiteten, hävdade utbildningsminister Jean-Michel Blanquer i en radiointervju i torsdags.
Vänstern slår dock ilsket ifrån sig. Kommunistpartiet PCF reagerar skarpt sedan någon klottrat "Medlöpare" på deras partihögkvarter i Paris – extra känsligt med tanke på att samma ord användes flitigt för den som samarbetade med Nazityskland under andra världskriget.
– Det här bär extremhögerns signatur. Vad vi säger är klart och tydligt: man måste kämpa helhjärtat mot islamismen, som är en form av fascism, säger PCF-talesmannen Ian Brossat till tidningen Libération.