De två attackerna skedde i Frankrikes huvudstad inom loppet av tre dygn i januari 2015. Den 7 januari gick de två bröderna Saïd och Chérif Kouachi till attack mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion och sköt ihjäl tolv personer.
Två dagar senare dödade Amedy Coulibaly en polis, varpå han tog gisslan i en judisk livsmedelsbutik och dödade ytterligare fyra personer.
Vän och flickvän
En av personerna som döms, 35-årige Ali Riza Polat, har fått mest uppmärksamhet vid rättegången. Han döms till 30 års fängelse för medverkan till terrorbrott, då han var vän till Coulibaly och beskrivs som hans "högra hand" inför attacken. Han var också den som skaffade fram gärningsmännens vapen vid bägge attackerna.
En annan, en 32-årig kvinna, hade en relation till Coulibaly och döms till ett lika långt fängelsestraff för finansiering av terrorism och medlemskap i en terrororganisation. Kvinnan döms dock i sin frånvaro. Hon tros vara vid liv, någonstans i Syrien dit hon flydde för att ansluta sig till terrornätverket IS. Åklagarna har kallat henne en "IS-prinsessa".
En annan man, Mohamed Belhoucine, döms i sin frånvaro även om han tros ha dött i Syrien. Han beskrivs som en religiös mentor till Amedy Coulibaly och for till Syrien strax före dennes gärning. Kvar lämnade han ett meddelande där han svor trohet till IS. Hans bror antas ha gått samma öde till mötes men döms även han för terrorbrott.
Nätverk av vikt
Dåden var bland de första av en rad extremistattacker i Europa.
– Det faktum att offren valdes ut just för att de var journalister, eller medlem av ordningsmakten, eller av den judiska tron, visar med all tydlighet deras önskan att sprida terror i västliga länder, sade domaren i rättssalen.
De tre gärningsmännen dödades i skottväxling med polis, vid en samordnad polisinsats på kvällen den 9 januari.
Åklagarna har yrkat på domar mellan fem år till livstid för de åtalade, men försvarsadvokaterna har argumenterat för att bevisen inte håller och varnat för att alltför hårda domar kan utdömas för att kompensera för att de tre som utfört dåden inte kan åtalas, skriver France 24.
Charlie Hebdos advokat Richard Malka anförde dock att terroristerna fick hjälp som var helt nödvändig.
– Utan sådana här ljusskygga nätverk kan dessa attacker inte ske, sade han.
Sex av de 14 personerna friades från terrorbrott, men dömdes på andra punkter.
Publicerade igen
Efter dåden uttryckte människor världen över sin solidaritet med orden "Je suis Charlie" (Jag är Charlie).
Dagen då rättegången startade publicerade tidningen återigen karikatyrerna av den islamiske profeten Muhammed. En månad senare mördades historieläraren Samuel Paty på ett makabert vis i en av Paris förorter. Den tonårige gärningsmannen sade att han begick mordet med anledning av att Paty visat karikatyrer av Muhammed under en lektion om yttrandefrihet.
Den tre månader långa rättegången i Paris har försenats flera gånger på grund av coronapandemin.