Mamman till döda norska barn mordmisstänkt

Mamman till de två barn som på söndagsmorgonen hittades döda i norska Lørenskog misstänks för mord, meddelar polisen på en presskonferens. Händelsen beskrivs som "en familjetragedi".

Polisavspärrningar i norska Lørenskog på söndagen.

Polisavspärrningar i norska Lørenskog på söndagen.

Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix/TT

Brott & Straff2020-07-20 14:45

Polisen ryckte på söndagsmorgonen ut till ett bostadsområde i Lørenskog, strax öster om huvudstaden Oslo, efter att ha tagit emot ett larm om en möjlig brand. I en lägenhet hittades de bägge döda barnen samt deras illa skadade mor. Barnens far, som också befann sig på platsen, greps av polisen men släpptes senare.

– Polisdistrikt Øst har inlett en förundersökning mot modern för mordet på sina två barn. Som en följd av det försvagas misstankarna mot fadern avsevärt. Vi har avskrivit misstankarna mot fadern, säger åklagaren Sonika Sharma-Sundheim på en presskonferens.

Det har enligt polisen, som är förtegen med detaljer i ärendet, ännu inte varit möjligt att förhöra modern. Hon vårdas på sjukhus och har ännu inte delgivits några brottsmisstankar. Enligt lokaltidningen Romerikes Blad ska ett nytt försök att förhöra modern göras under måndagen.

De bägge barnen var enligt polisen yngre än tio år. Mamman är i 30-årsåldern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!