Polis pekas ut för kvinnomord i London

En 48-årig polisman begärs häktad, misstänkt för att ha kidnappat och mördat 33-åriga Sarah Everard, som försvann under en promenad den 3 mars i södra London.

Polisen har hittat kvarlevorna av en försvunnen 33-årig kvinna i Kent, i sydöstra England. En polisman har begärts häktad misstänkt för kidnappning och mord.

Polisen har hittat kvarlevorna av en försvunnen 33-årig kvinna i Kent, i sydöstra England. En polisman har begärts häktad misstänkt för kidnappning och mord.

Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Brott & Straff2021-03-13 05:29

Polismannen greps i tisdags i Kent i sydöstra England och har nu formellt anklagats för kidnappning och mord. En häktningsförhandling kommer att ske under lördagen.

Mannen arbetar inom Londonpolisens särskilda diplomatskydd.

– Hans primära roll var att uniformerad patrullera i diplomatiska lokaler, framför allt i en rad ambassader, säger polisen om kollegans yrkesroll.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien – inte minst efter det att Londonpolisen gick ut med en varning till kvinnor i området kring Clapham Common i södra delarna av staden att vara försiktiga och inte ta promenader på egen hand. Ilska och kritik har riktats mot polisen, då många menar att uttalanden i den stilen antyder att det är kvinnors ansvar att undvika att bli attackerade.

Sarah Everard promenerade hem från en vän vid 21-tiden på natten, genom ett grönområde i London när hon försvann. Under fredagen bekräftade polisen enligt Sky News att kvarlevorna efter henne har hittats i ett skogsområde i Deal i Kent, cirka 130 kilometer därifrån.

– Utredningen fortsätter och vi har hundratals poliser som jobbar dygnet runt med att kartlägga omständigheterna kring försvinnandet och mordet, sade biträdande polisbefäl Nick Ephgrave under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!