Bilderna av övergrepp och tortyr smugglades ut ur Syrien 2013 av en tidigare arméfotograf med täcknamnet Caesar. Hittills har omkring 900 offer identifierats, enligt Syriska nätverket för mänskliga rättigheter.
En av dem är datateknikern Jamil som försvann i juni 2011 när han fördes bort av polis från familjens lägenhet i Damaskus. På bilden av honom som hans mamma Um Munzer Yaseen identifierat är hans ögon utslitna och benen sönderbrutna.
– Det hade varit bättre om de hade skjutit honom och han dött av en kula än att gå igenom det här helvetet, säger hon ifrån Amman i Jordanien där hon och hennes man funnit en fristad efter att ha flytt från Syrien 2013.
Hennes man som är läkare säger:
– De dödade oss två gånger: När de grep och förde bort honom, och andra gången när vi såg bilderna, säger han.
Smugglades ut
Bilden på Jamil är en av de tiotusentals fotografier som "Caesar" smugglade ut på cd-skivor och fickminnen. Hans jobb var att dokumentera dödsfallen i de syriska militärfängelserna och han gömmer sig nu på okänd ort av rädsla för repressalier.
Nu, åratal efter att hans bilder först kom till allmänhetens kännedom, är de åter i rampljuset. Orsaken är den amerikanska lag som kallas för Caesar Act, eller Caesarlagen. Lagstiftningen som trädde i kraft i juni innebär att USA infört de hårdaste sanktionerna hittills mot den syriska regimen.
Människorättsgrupper tror att den före detta arméfotografens bilder föreställer 6 875 fångar, varav de flesta torterades till döds under de första månaderna av det uppror som blev inledningen till det syriska inbördeskriget för nio år sedan.
De svårt lemlästade och avmagrade kropparna gör det svårt för anhöriga att identifiera personerna på bilderna. Den syriska konstnären och läraren Fida Al Waer och hennes familj hade hoppats att hennes 19-årige bror Mohammad Mukhtar fortfarande var i livet och skulle släppas ur fängelse.
– I mina drömmar var han i livet och återvände, säger Al Waer som numera bor i en lägenhet i Beirut i Libanon.
Men när familjen kunde identifiera honom utifrån en av "Ceasars" bilder släcktes hoppet.
Bara ett nummer
Hon kommer ihåg hur familjen vädjade till 19-åringen att inte delta i protesterna mot den syriska presidenten Bashar al-Assads regim i staden Homs 2012. Regimens säkerhetsstyrkor grep ungdomar slumpmässigt och hennes bror var en av dem.
– För dem var han ett bara ett nummer, säger hon.
Sara Kayyali, jurist och Syrienexpert vid människorättsorganisationen Human Rights Watch, säger att fotografierna av regimens offer gör det omöjligt att förneka den systematiska användningen av tortyr i syriska säkerhetsfängelser.
– De har visat oss ovedersägliga bevis för att den syriska regeringen verkligen fängslat och torterat tusentals av dem som försvann – förnekat deras existens – och torterat dem till döds, säger Kayyali.