Våldsamma polisprotester i Bristol

Demonstranter och poliser drabbade på söndagen samman i Bristol i sydvästra England i en protest mot att polisen föreslås få ökade befogenheter att stoppa just demonstrationer.

Polis och demonstranter drabbade samman i Bristol på söndagen.

Polis och demonstranter drabbade samman i Bristol på söndagen.

Foto: Andrew Matthews/AP/TT

Brott & Straff2021-03-21 22:49

Tusentals människor trotsade virusrestriktioner om folksamlingar och ignorerade uppmaningar från polisen att i stället uttrycka sina åsikter virtuellt.

En Reutersfotograf på plats rapporterar att demonstranter sköt fyrverkeripjäser mot poliser och några försökte välta en polisbil. Viss kravallutrustad polis svarade med batongslag mot demonstranter.

Demonstranterna bar plakat med slagord som "Dagen då demokrati blev diktatur" och "Vi kan inte tystas så lätt".

Regeringens lagförslag om polisens befogenheter antogs nyligen av parlamentet och det ger polisen utökade möjligheter att bland annat införa tids- och ljudbegränsningar för gatuprotester.

Parlamentets godkännande av förslaget sammanföll delvis i tid med det mycket uppmärksammade mordet på en 33-årig kvinna i södra London i början av mars.

En 48-årig polis greps senare misstänkt för kidnappning och mord.

Fallet väckte stor chock och ilska mot polisen. Ett vad många anser ha varit ett alltför bryskt ingripande mot en folksamling som – i strid mot gällande covidrestriktioner – samlats till en minnesstund för kvinnan, spädde också på vreden mot polismakten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!