I Boolgarhi i distriktet Hathras existerar två separata världar. Här bor högkastiga såväl som daliter, som står utanför hinduismens klassystem varna och befinner sig på botten av den sociala hierarkin. Men deras vägar korsas i princip aldrig. Osynliga murar håller de olika grupperna åtskilda i samhället.
I samhället bodde en 19-årig kvinna som inte lever längre. Fyra män har gripits anklagade för gruppvåldtäkten på ett fält i närheten av hennes hem i mitten av september. De gripna är högkastiga medan kvinnan var dalit.
"Existerar inte"
Hennes öde har gett upphov till omfattande protester mot det utbredda sexuella våldet och situationen för daliter i Indien. Men i byn i Hathras har högkastiga grannar inte uttryckt sympatier. De fortsätter att vara tysta.
– De vill inte kännas vid oss. Det är som om vi inte existerar, säger kvinnans bror till The Times of India.
Bara några dagar efter det att 19-åringen avlidit av sina skador anklagades två män för att ha våldtagit en 22-årig dalit i Balrampur. Hon dog på väg till sjukhus.
Båda överfallen skedde i delstaten Uttar Pradesh, som styrs av premiärminister Narendra Modis parti BJP och där kasttillhörighet fortfarande har stort inflytande i politiken.
Hindunationalism
Delstaten ses som särskilt osäker för kvinnor, i synnerhet daliter. Fem poliser har stängts av efter kritik mot hur utredningen av 19-åringens död har skötts och federala myndigheter har tagit över.
Mycket av udden i protesterna riktas mot chefsminister Yogi Adityanath, en hårdför och kontroversiell hindunationalist.
– Jämfört med hans retorik är Modi from som ett lamm, säger journalisten och Indienkännaren Julia Wiraeus till TT.
– Uttar Pradesh ses som en laglös delstat och Yogi Adityanath personifierar utvecklingen. Han driver en hindunationalistisk dagordning som traditionellt inte värnar om daliter. Många oppositionella är oroliga över vart Indien är på väg.
Omkring 200 miljoner människor definieras som daliter, som är särskilt utsatta för kastbaserat våld och diskriminering, enligt människorättsorganisationer. Men liknande riskfaktorer gäller också kvinnor. I genomsnitt inträffar en våldtäkt var femtonde minut i Indien enligt federal statistik – och det verkliga antalet tros vara mycket högre.
Ökad intolerans
Intoleransen i samhället har ökat i takt med att BJP:s makt har vuxit. I dagens Indien kan personer som försvarar daliter åka i fängelse utan rättegång, enligt Sten Widmalm, som tar fallet med den gripne journalisten Gautam Navlakha som exempel. Han och 14 andra journalister och aktivister sitter frihetsberövade för att ha ställt sig bakom daliterna eller för att bara ha rapporterat om deras situation.
– Staten vill statuera exempel och visa hur det kan gå om man är oppositionell och för daliter, säger Widmalm, som är professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet.
– Samtidigt är Indien ett land där folk reagerar på orättvisor och protesterar, trots att det finns en övermäktig motståndare. Många finner nog styrka i att man är fler som går ut och demonstrerar.
"Längst ner"
Efter gruppvåldtäkten på en buss i Delhi 2012 förändrades lagstiftningen. Det blev lättare att bli dömd för våldtäkt, snabbrättegångar infördes och poliser som vägrade ta emot anmälningar kunde själva bli straffade – även om detta inte har lett till några större förändringar i antalet övergrepp.
Det är svårt att veta om de senaste protesterna kan förändra något för kvinnor eller minoriteter, enligt Wiraeus.
– Är du en fattig dalitkvinna på landsbygden i Uttar Pradesh står du längst ner på skalan. Det är svårt att se en förändring som når ända dit, säger hon.
– Samtidigt har Indien lyckats nå förändring tidigare, även om det sker väldigt långsamt. Det kommer att visa sig med tiden huruvida landet kommer att gå i ännu mer auktoritär riktning.