Colombianska husdjursregler – något i hästväg

Husdjur är numera tillåtet i Colombias kongress. En senator lade tidigare i veckan manken till och inte bara red till jobbet – utan även hela vägen in i kongressbyggnaden.

Den colombianska senatorn Alirio Barrera på sin häst Pasaporte.

Den colombianska senatorn Alirio Barrera på sin häst Pasaporte.

Foto: Jorge Duke/AFP/TT

Colombia2022-09-29 01:37

Alirio Barrera på hästen Pasaporte tog först en tur genom huvudstaden Bogotá innan ekipaget äntrade kongressbyggnaden. Där talade sedan Barrera om hästars betydelse på den colombianska landsbygden.

– Det är en hyllning till bönderna, till männen och kvinnorna, till herdarna som lever med hästar. Till alla de människor som arbetar på fälten.

Senatens ordförande Roy Barreras satt med sin hund i knät när han förra veckan tillkännagav de ny husdjursreglerna. Han sade då att den colombianska kongressen blir först i världen med att tillåta husdjur.

Alirio Barrera säger att "mitt husdjur är min häst" och att om det gäller för ett slags djur så ska det gälla för alla. Men tilltaget får också kritik.

Senatorn Andrea Padilla säger att Barreras attityd är omogen och att han förlöjligar ett bra beslut.

– Det är inte samma sak att ta en hund till kontoret som en häst. En häst far illa på asfalten, på trottoaren, de här vaxade golven, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!