Tidning: Japan planerar förlänga nödläget

Japans regering planerar att förlänga nödläget i och omkring huvudstaden Tokyo, på grund av den fortsatta pandemin, rapporterar tidningen Mainichi.

Invånare i huvudstaden Tokyo bär munskydd för att minska spridningen av coronaviruset. Bilden är från i mitten av augusti.

Invånare i huvudstaden Tokyo bär munskydd för att minska spridningen av coronaviruset. Bilden är från i mitten av augusti.

Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Coronaviruset2021-09-04 15:40

Nödläget kan komma att förlängas med omkring två veckor i Tokyo och omkringliggande prefekturerna Kanagawa, Saitama och Chiba, skriver Mainichi som dock inte anger källa till uppgiften.

Regeringen ska också överväga en förlängning i hårt coronadrabbade områden i centrala och västra Japan, däribland Aichi och Osaka.

Tidningen skriver att ett beslut troligtvis ska fattas i frågan i mitten av nästa vecka.

Ett fortsatt nödläge skulle innebära att restriktionerna förlängs fram till slutet av september, då två allmänna helgdagar infaller och många japaner reser inom landet.

Japan har drabbats av sin femte och hittills kraftigaste coronavåg, som drivs på en den mer smittsamma deltavarianten. I fredags konstaterades drygt 16 700 nya smittofall, och 63 personer bekräftades ha avlidit med covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!