Det beskedet gav hon i en intervju med Jyllands-Posten i helgen, och tog sedan även upp i sitt tal på nationaldagen.
– Det kommer givetvis att kräva att den politiska samsynen är tillräckligt stor. Vi vet inte om den är det.
– Men är det helt galet att utforska möjligheten? Jag tror inte det, säger Mette Frederiksen i sitt tal.
Söndagen är Danmarks grundlagsdag, som ungefär motsvarar nationaldag.
– För i denna ödesstund som Danmark och hela världen befinner sig i, då behövs det en regering som vågar ta ansvar. Och fatta nödvändiga beslut, säger statsministern.
Avvisande reaktioner
Det har spekulerats i att Frederiksen kommer att utlysa val efter sommaren.
De första reaktionerna från oppositionen om den utsträckta handen är dock avvisande. Mette Abildgaard, talesperson för Konservative, lockas inte av ett regeringssamarbete med Socialdemokraterna.
– Vi har två principiellt olika politiska projekt. Just nu har vi en regering som höjer skatterna och minskar danskarnas fria val och vi vill gå rakt motsatt väg, säger hon.
Det är inte heller aktuellt för Sophie Løhde, representant för det liberala partiet Venstre.
– De senaste tre åren med Mette Frederiksen som statsminister har på många sätt varit en dyr affär för Danmark, säger hon.
"Plats för nyanser"
Däremot verkar även Venstres förre partiledare Lars Løkke Rasmussen redo att bryta upp de politiska blocken. Under söndagen valdes han formellt till partiledare för det nya partiet Moderaterne.
– Allt inte är svart, vitt, blått eller rött utan det måste finnas plats för nyanser, säger han.
Vänster om Socialdemokraterna har Frederiksens besked också väckt reaktioner. Det rödgröna partiet Enhedslisten befarar att det innebär en högerförskjutning för Danmark.
– Det är en sak att göra breda överenskommelser under en regeringsperiod. Det är något annat att sitta i ministerbilar och regeringskansliet tillsammans, säger deras talesperson Mai Villadsen.