På onsdagen presenterade den nya danska blocköverskridande regeringen med Socialdemokratiet, liberala Venstre och det nya partiet Moderaterne sin politik, en överenskommelse som fått namnet "Ansvar för Danmark".
När det på torsdagen avslöjades vilka som får poster i den nya regeringen stod det klart att Lars Løkke Rasmussen (M) blir Danmarks nye utrikesminister.
Den tidigare Venstreledaren bildade Moderaterne så sent som 2021 och har varit statsminister i två omgångar. Han ersätter Jeppe Kofod (S), som inte blev invald i Folketinget vid valet den 1 november.
– Vi har lagt en patiens som ska göra den här regeringen så stark som möjligt, säger Lars Løkke Rasmussen, till DR.
"Starkaste laget"
Det står också klart att liberala Venstres partiledare Jakob Ellemann-Jensen blir försvarsminister och vice statsminister. Han säger till DR att han gläder sig åt sin nya post och åt de ministrar som partiet har fått med i regeringen.
– Det har varit viktigt att ställa upp det starkaste laget. Och det är svårt när man har många bra spelare. Jag är säker på att de jag har valt ut är ett starkt lag, säger Ellemann-Jensen.
Sedan tidigare var det känt att Mette Frederiksen (S) sitter kvar som statsminister i den nya SVM-regeringen som består av 23 ministrar. Åtta av dem är kvinnor.
Socialdemokratiet kniper finansministerposten som tilldelas Nicolai Wammen, medan Venstres Troels Lund Poulsen blir ny ekonomiminister. Sammanlagt får Socialdemokratiet elva ministerposter, Venstre sju och Moderaterne fem.
Långa förhandlingar
Med sina 50 mandat är Socialdemokratiet i särklass störst i det danska Folketinget. Liberala Venstre är näst största parti med 23 mandat, medan Moderaterne är tredje störst med 16 mandat.
Socialdemokratiet och Venstre är traditionellt sett de två stora maktpartierna i Danmark – förankrade i det röda respektive det blåa blocket. Endast vid ett tillfälle tidigare har partierna suttit tillsammans i regering, men samarbetet avbröts efter 14 månader hösten 1979.
De danska regeringsförhandlingarna avslutades den 13 december, 42 dagar efter folketingsvalet den 1 november. Det är danskt rekord i långa förhandlingar. Det tidigare rekordet på 35 dagar var från 1975.