Dania Al Naimi, som flanerar i den varma septembersolen med mamma Azhar Hussein, målar upp en dyster bild av sin stadsdel: Alltid något på gång – larm, stök och skottlossningar.
Gängkriminalitet är definitivt ett stort problem för Danmark, anser hon, och mamma Azhar berättar att hon ofta är orolig när dottern ska ut på stan.
— Vi har kommit in på en väg som det inte går att vända tillbaka ifrån, säger Dania Al Naimi.
Gängkriminaliteten har bitit sig fast i Danmark och är inte något som enkelt går att lagstifta bort, anser hon. Tvärtom tror hon att de kriminella gängen triggas av att stå i politikens fokus. Hotet om hårdare straff är inget som hindrar dem, men vad man ska göra i stället har hon inget svar på.
"Bryr sig inte"
Mikas Lang, som bott i nordvästra Köpenhamn i 15 år, har också svårt att se att straffskärpningarna hittills haft effekt.
– Om de tre första paketen hade varit effektiva så hade vi inte behövt nummer fyra. De delar som handlar om hårdare straff och zonförbud tror jag inte verkar. De som är villiga att ta risker bryr sig inte om det till exempel blir fyra eller åtta års fängelse.
På pressträffen pekar Danmarks justitieminister Peter Hummelgaard (S) på Sverige som ett avskräckande exempel:
– Vi ska inte ha det svenska tillståndet i Danmark.
Mikas Lang säger att han inte vet så mycket om hur det är i Sverige, mer än att han hört att det är mycket skjutningar.
– Men det är inte det jag är mest rädd för, tvärtom är jag mer rädd för särlagstiftningar som vi har i Danmark, som ghettolagen, där man riktar sig särskilt mot vissa grupper baserat på etnicitet. Den lösningen är fel.
"Lite otryggt"
Föräldralediga Line Broløs, som är på barnvagnspromenad i Mjølnerparken med vännerna Anna Bach och Rie Scheuermann, säger att hon definitivt blir påverkad varje gång det är skottlossning på Nørrebro, även om hon själv aldrig kommit nära.
– Det känns lite otryggt att bo här. Jag tänker inte på det hela tiden, men varje gång jag hör talas om nya skjutningar. Gängen är egentligen bara ute efter varandra, men det kan ju gå galet. Det gör att det känns otryggt.
Rie Scheuermann delar inte den känslan.
– Jag tänker inte så mycket på det. Det är ju inte så att jag är nervös varje gång jag går utanför dörren.
Även hon kommenterar att Danmark nu har kommit upp i fyra åtgärdspaket mot gängkriminalitet. Det borde ju inte ha behövts, om de tre första varit effektiva, menar hon. Men å andra sidan tycker hon inte att det går att säga att utvecklingen går åt fel håll.
– Jag har bott på Nørrebro i 15 år och jag har inte märkt av någon negativ utveckling. Det är inte fler skjutningar och gängen är inte mer synliga i gatubilden. Men vad som händer på samhällsnivå är jag inte tillräckligt insatt i för att uttala mig om.