Ytterligare tre personer saknas ännu, fyra dagar efter det förödande jordskredet i Ask i norska Gjerdrum.
Fem av de omkomna hade under söndagskvällen identifierats – en av dessa var en tvåårig flicka, rapporterar bland annat norska NRK.
– Vi var beredda på vad vi skulle möta, men det är starkt, säger drottning Sonja vid söndagens besök på olycksplatsen till norska medier.
Även kronprins Haakon var på plats i Gjerdrum. Utanför det hotell där många av de evakuerade byborna vistas talade han märkbart berörd med pressen.
– Jag har träffat dem vars familjemedlemmar hittats omkomna och dem vars anhöriga ännu saknas, jag har träffat dem som förlorat sina hem, säger kronprinsen.
"Riskfylld operation"
Trots att utsikterna för att hitta överlevande blir mindre för varje minut så pågår räddningsarbetet ännu och insatsledarna har inte gett upp hoppet att hitta överlevande i luftfickor.
Efter att mindre ras skett i området har dock räddningsarbetarna valt att intensifiera sökandet med fem grupper som arbetar på två områden.
– Jag vill fortfarande betona att det fortfarande är en krävande och riskfylld operation, säger Kenneth Vangen insatsledare vid brandförsvaret till VG under söndagen med tillägget att kraterns kant nu är stabilare än tidigare.
Väcktes av oljud
Askborna Mona Torp och Stein Magne Ranum återhämtar sig ännu efter skredet som förstörde deras hus natten mellan den 29 och den 30 december.
När han väcktes av oljud klockan fyra på morgonen trodde Stein Magne Ranum till en början att det var en snöplog som förde oväsen, men knappt hann paret reagera förrän sovrumsväggen kollapsade över dem och huset drogs med i raset.
– Jag tänkte att om det här är ett jordskred då är det ute med mig. Jag lyckades få ut mitt ben från under väggen då den släppte lite. Jag såg inte henne (Mona) men så hörde jag att hon ropade mitt namn, säger han till NRK.
"Glad att vi lever"
Stein Magne Ranum grävde på egen hand fram sin blödande sambo från rasmassorna. Deras hus hade dragits med 400 meter i jordskredet och runt platsen där de befann sig rörde sig marken ännu.
Det tog sedan tre timmar innan de kunde lyftas i säkerhet med en räddningshelikopter – då var de båda kraftigt nedkylda. Men efter att ha vårdats på Akershus universitetssjukhus var de efter några dagar så pass återställda att de kunde skrivas ut.
– Jag är bara glad att vi lever, säger Mona Torp avslutande till NRK.
Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig angivelse för den tid som gått sedan olyckan.