Misstänkt gripen för presidentmord i Haiti

En person som misstänks för att vara inblandad i mordet på Haitis president Jovenel Moïse i juli förra året har gripits av polis i grannlandet Dominikanska republiken.

Ett 40-tal personer har gripits för mordet på Haitis president Jovenel Moïse i somras. Bilden är från Moïses begravning. ARKIVBILD.

Ett 40-tal personer har gripits för mordet på Haitis president Jovenel Moïse i somras. Bilden är från Moïses begravning. ARKIVBILD.

Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Dominikanska republiken2022-01-11 03:19

Gripandet av den misstänkte Rodolphe Jaar genomfördes på uppdrag av myndigheter i USA, uppger en dominikansk tjänsteman till nyhetsbyrån AP. Formella anklagelser har ännu inte riktats mot Jaar, som greps när han försökte ta sig över gränsen från Haiti till Dominikanska republiken på ön Hispaniola.

Jaar är född i Haiti och har tidigare avtjänat fängelsestraff, sedan han försökt smuggla knark från Venezuela och Colombia.

Gripandet sker dagar efter att den tidigare colombianske soldaten Mario Antonio Palacios överlämnades till myndigheter i USA. Palacios greps i Jamaica i oktober.

Moïse mördades i presidentpalatset i Port-au-Prince den 7 juli förra året. Snart därefter greps flera personer som misstänktes för inblandning. Hittills väntar ett 40-tal på rättslig prövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!