Militär öppnade eld mot folkmassa i Myanmar

Minst fem människor har dött och flera har skadats efter att militären i Myanmar öppnat eld mot demonstranter i staden Kale i den nordvästra delen av landet.

Demonstranter håller upp bilder av den frihetsberövade ledaren Aung San Suu Kyi under en demonstration i Rangoon (Yangon) under onsdagen.

Demonstranter håller upp bilder av den frihetsberövade ledaren Aung San Suu Kyi under en demonstration i Rangoon (Yangon) under onsdagen.

Foto: AP/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2021-04-07 10:59

Detta uppger de lokala medier samt källor som pratat med nyhetsbyrån Reuters, Reuters har ännu inte kunnat bekräfta uppgifterna.

Myanmar har skakats av jättelika protester som ofta urartat i våldsamheter sedan landets militärjunta tog makten i en kupp den 1 februari i år. Landets folkvalda ledare Aung San Suu Kyi störtades i samband med maktövertagandet och har sedan dess hållits fängslad.

Enligt den regimkritiska aktivistgruppen AAPP har minst 580 personer dött i protesterna sedan dess, varav nästan 50 barn. Över 3 000 personer har under samma tid gripits av militär och polis, en lejonpart av dessa sitter fortfarande frihetsberövade.

Militärjuntan har stängt av mobiltelefonnätet och försöker på olika sätt kontrollera informationsflödet i landet. Styret har också utfärdat arresteringsorder för vissa journalister och profiler på sociala medier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!