En miljon artillerigranater inom ett år utlovades av EU-länderna till Ukraina i våras för att kunna försvara sig under den ryska invasionen.
Men än så länge har bara cirka 300 000 granater kommit iväg och på flera håll råder tvekan om målet går att uppfylla.
– Miljonen kommer inte att nås. Vi får lov att anta det, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius på väg in till tisdagens möte med övriga EU-försvarsministrar i Bryssel.
"Viktigt mål"
Åsikterna inne på mötet gick dock isär om det går att få fart på leveranserna fram till i mars, då ettårsmålet ska vara infriat.
– Vissa var mer optimistiska, andra var mindre. Det vi gör nu är ett antal åtgärder för att stärka den försvarsindustriella basen. Det har vi gjort i Sverige i somras till exempel där vi öppnar upp för att teckna ramavtal och upphandla till exempel kaliberbunden ammunition till ett begränsat antal leverantörer, konstaterar Sveriges försvarsminister Pål Jonson (M).
TT: Lovade ni för mycket med en miljon granater?
– Det skulle jag inte vilja säga. Jag tycker att det är viktigt att ha högt uppställda mål. Men det är klart att de målen måste uppföljas med stora upphandlingar och det har vi till stora delar också levererat, inte minst på nordisk grund. Men sedan måste vi också ta itu med de strukturbegränsningar som finns i vår försvarsindustri, säger Jonson i Bryssel.
Ändrad export?
EU:s utrikeschef Josep Borrell är för sin del inne på att försvarsindustrin kan behöva ställa om sin export till att fokusera på Ukraina snarare än andra områden. Fast hur det ska göras är en annan sak.
– Det handlar om att kunna erbjuda en annan marknad, som kan vara mer intressant för dem. Vi får se vad vi kan göra med den här dialogen mellan den politiska sidan och den industriella sidan, tillsammans med min kollega (inremarknadskommissionären Thierry) Breton, säger Borrell på väg in till mötet.