Flera döda i ovädret Ciarán

Dödssiffran stiger efter ovädret Ciaráns framfart över Europa. Minst 15 personer har bekräftats döda i olyckor från Nederländerna till Italien.

En man försöker ta sig fram på en gata i Campi di Bisenzio i Toscana på fredagen.

En man försöker ta sig fram på en gata i Campi di Bisenzio i Toscana på fredagen.

Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Europa2023-11-03 10:55

Starka vindar och kraftiga skyfall fortsätter att plåga delar av västra Europa.

Under fredagen drabbade ovädret främst delar av Iberiska halvön och Italien.

Bland offren finns tre personer som drunknade utanför Portugals kust när en segelbåt kapsejsade. Båten är danskregistrerad, men det är ännu inte klart om de tre döda var danskar.

Fem personer omkom i Toscana i Italien, där rekordstora nederbördsmängder översvämmat sjukhus och bostäder. Utöver dödsfallen rapporteras minst tre personer saknade i regionen.

En av de döda är enligt guvernören Eugenio Giani en 85-årig kvinna som hittades drunknad på golvet i sitt eget hem i Florens.

"Det som har hänt i Toscana har ett namn: Klimatförändringarna", skriver han på X.

Under torsdagen omkom minst sju personer när Ciará svepte över Spanien, Frankrike, Belgien, Nederländerna och Tyskland. Tre av personerna dog i samma park i belgiska Gent, där trädgrenar föll över dem.

Tusentals träd har fallit, vilket har orsakat de flesta dödsfallen men även strömavbrott för mer än en miljon hushåll och spärrade vägar över stora områden.

Orkanvindar med en styrka på upp till 56 meter per sekund har även inneburit resekaos med stängda hamnar och störningar i flyg- och järnvägstrafiken.

Newhaven i södra Storbritannien under torsdagen.
Newhaven i södra Storbritannien under torsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!