Ukrainakonflikten står högt på dagordningen då säkerhetsorganisationen OSSE:s 57 medlemsstater samlas utanför Stockholm. Det är första gången på flera år som USA:s och Rysslands utrikesministrar träffas på organisationens möten.
Säkerhetspådraget är massivt, med enormt många poliser på och omkring den konferensanläggning i närheten av Arlanda där mötet hålls.
Rysslands ökade militära aktivitet nära Ukrainas gräns de senaste veckorna har väckt oro och ilska såväl i Kiev som i kretsen av Natoländer.
Ukrainas regering hävdar att landets mäktiga granne har mobiliserat 115 000 soldater, bland annat på den annekterade Krimhalvön och i de två regionerna i östra Ukraina som ockuperas av ryskstödda separatister.
När Antony Blinken träffade Sergej Lavrov i cirka 30 minuter på torsdagen varnade han för sanktioner mot Ryssland om landet skulle invadera Ukraina, enligt en källa nära Blinken. Samtidigt ska han ha poängterat att USA vill undvika konflikt.
De två stormakternas utrikesministrar kom under sitt möte – som enligt Blinken var "väldigt uppriktigt" – överens om att de två länderna ska fortsätta sin dialog.
– Vi vill, som president Putin har sagt, inte ha några konflikter, sade Lavrov till journalister.
"Allvarliga följder"
Tidigare under förmiddagen sade Sergej Lavrov till OSSE-mötet att han gärna ville höra Washingtons åsikt om vad Ryssland bör göra för att nå en fredsöverenskommelse när det gäller östra Ukraina, uppger Reuters.
Lavrov anklagar Nato för att röra sig allt närmare den ryska gränsen.
– Alliansens militära infrastruktur kommer närmare Rysslands gränser. Mardrömsscenariot militär konfrontation kommer tillbaka.
Lavrov säger att han hoppas att Rysslands förslag om en ny europeisk säkerhetspakt ska övervägas.
– Nato vägrar att konstruktivt granska våra förslag för att minska spänningarna och undvika farliga incidenter.
"Trappa ned"
Antony Blinken säger vid en presskonferens under eftermiddagen att USA:s stöd för Ukraina kvarstår.
– Trots en massiv rysk desinformationskampanj utgör Ukraina inte på något sätt ett hot mot Ryssland, eller söker konfrontation på ett sätt som skulle rättfärdiga militär intervention. Det enda hotet är det om ny rysk aggression.
USA är redo att arbeta med båda parter för en diplomatisk lösning på en kris som inte gynnar någons intressen, säger Blinken.
Under förmiddagen sade Blinken vid sitt tal till OSSE-mötet att det bästa sättet att avvärja en kris är diplomati.
– Vi uppmanar Ryssland att respektera Ukrainas självständighet och territoriella integritet, och att trappa ned.
På en pressträff svarar Sveriges utrikesminister Ann Linde (S), som är mötets ordförande, på en fråga från TT om hur hon bedömer risken för att konflikten i Ukraina eskalerar.
– Det gäller att vara väldigt alert på vad som händer längs gränsen, och det är ju därför som både OSSE och andra aktörer har varnat för att det sker någon aggressiv handling, säger hon.
– Vi tycker ju att det som har hänt redan i Ukraina, annekteringen av Krim och aggressionen i östra Ukraina, är det största brottet mot den europeiska säkerhetsordningen. Och det är ju också något som har diskuterats väldigt mycket i dag och i går.
"Mycket oroande"
OSSE är med sina 57 medlemsländer världens största regionala säkerhetsorganisation. Syftet är att verka konfliktförebyggande – bland annat genom rustningskontroll, valövervakning, säkerhetsskapande åtgärder och stöd till demokratiuppbyggnad.
Mötet i Sverige inleds dagen efter ett Natomöte i Riga, där försvarsalliansens utrikesministrar har diskuterat Ukrainakonflikten. Samtalen fortsätter utanför Stockholm, men nu med även Ryssland vid förhandlingsbordet.
Utöver Ukraina ska även bland annat klimatet, jämställdhetsaspekter av säkerhetspolitik och konflikten i Nagorno-Karabach diskuteras, liksom situationen i Belarus och migrantkrisen vid landets gränser mot EU-grannarna Polen och Litauen.